Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

"Nebija tas labākais Briedis..." WBO čempions kritizē Opetaijas uzvaras

Kriss Bilams-Smits.
Kriss Bilams-Smits. Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules čempions Pasaules Boksa organizācijas (WBO) pirmajā smagajā svarā jeb krūzerveitā (90,7 kg) Kriss Bilams-Smits nav augstās domās par Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona Džeija Opetaijas pretiniekiem.

15. jūnijā Bilams-Smits otro reizi aizstāvēja savu čempionu jostu, pēc punktiem uzveicot Ričardu Riakpori. Savukārt Opetaija savā pēdējā cīņā 18. maijā pieveica latviešu bokseri Mairi Briedi. Šobrīd potenciāla cīņa starp abiem krūzerveitu čempioniem tiek vērtēta kā viena no lielākajām svara kategorijā.

Kā atklāja Bilams-Smits, viņam bija iespēja cīnīties pret austrālieti 12. oktobrī. Tomēr angļu bokseris vēlējās atgriezties ringā novembrī. Viņa vietā Opetaija cīnīsies pret Džeku Masiju.

Lai arī Bilams-Smits atzina, ka austrālietis ir ļoti labs, pēc viņa domām IBF čempions ir pārvērtēts: "Es nedomāju, ka viņš ir tik labs, cik fani domā. Vienīgais labais bokseris, kuru Opetaija ir uzveicis, ir Briedis. Ļoti labs cīkstonis, bet kas par Briedi tas bija? Otrajā cīņā viņš bija ļoti vecs. Savukārt pirms pirmās Briedis nebija ilgāku laiku cīnījies. Bija arī baumas, ka viņš bija slims."

"Kāds Briedis tas bija? Noteikti ne tas labākais."

Tieši pret Opetaiju latvietis aizvadīja savas pēdējās divas cīņas. Briedis cieta zaudējumus aizraujošos dueļus. 2022. gada jūlijā – abu bokseru pirmajā tikšanās reizē – Austrālijas pilsētā Goldkostā Opetaija izcīnīja IBF čempionu jostu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu