Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Ostapenko trešoreiz "Grand Slam" finālā – kāda naudas balva gaida?

Aļona Ostapenko.
Aļona Ostapenko. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas tenisistes Aļonas Ostapenko un ukrainietes Ludmilas Kičenokas pretinieces ASV atklātā čempionāta sieviešu dubultspēļu sacensību finālā būs Francijas pārstāve Kristina Mladenoviča un ķīniete Džana Šuai.

Latvijas un Ukrainas duets, kas turnīrā ir izsēts ar septīto numuru, pusfinālā ar 6-1, 6-2 sagrāva sacensībās ar desmito numuru izsētās Čaņu Haočinu no Taivānas un krievieti Veroniku Kudermetovu.

Par iekļūšanu finālā Ostapenko pāris ir nopelnījusi 1300 pasaules dubultspēļu ranga punktu, kā arī 375 tūkstošu ASV dolāru (337 tūkstošus eiro) lielu naudas summu. Tā tiks sadalīts starp abām sportistēm. 

Tikmēr neizsētās Mladenoviča/Džana cīņā par vietu finālā trīs setos ar 7-5, 4-6, 6-3 bija pārākas par turnīra trešajām raketēm čehieti Kateržinu Sinjakovu un amerikānieti Teilori Taunsendu.

Fināls sieviešu dubultspēlēs tiks aizvadīts piektdien plkst.19 pēc Latvijas laika. Triumfa gadījumā Ostapenko/Kičenokas duets saņems 750 tūkstošus ASV dolāru (674 tūkstošus eiro).

"US Open" vienspēļu turnīra pirmajā kārtā latviete ar 3-6, 2-6 piekāpās bijušajai pasaules pirmajai raketei Naomi Osakai no Japānas.

Vienspēlēs nopelnītais, kā arī Ostapenko karjeras lielākās naudas balvas

Latvijas/Ukrainas pāris pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-3 pārspēja amerikānietes Džesiju Einiju un Džesiku Feilu, otrajā kārtā ar 6-3, 6-3 pieveica japānieti Makoto Ninomiju un ķīnieti Dzjanu Sjiņjuju, astotdaļfinālā ar 6-3, 7-6 (7:5) uzvarēja brazīlieti Beatrisi Hadadu Maju un Vācijas tenisisti Lauru Zīgemundi, kuras turnīrā ir izsētas ar 12.numuru, bet ceturtdaļfinālā ar 7-6 (7:2), 6-4 pārspēja Kazahstānas pārstāvi Annu Daņilinu un krievieti Irinu Hromačovu.

ASV atklātā čempionāta dubultspēļu finālā Ostapenko ir iekļuvusi pirmo reizi karjerā. Līdz šim labākais rezultāts viņai bija 2019.gadā sasniegtais ceturtdaļfināls.

Duetā ar Kičenoku rīdziniece šosezon pirmo reizi karjerā aizkļuva līdz "Grand Slam" dubultspēļu finālam, iekļūstot "Australian Open" izšķirošajā spēlē. Tajā triumfēja Elīze Mertensa un Šuveja Sje.

Latvietes labākais rezultāts vienspēlēs bija 2017. gadā izcīnītais "French Open" tituls.

Sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs Ņujorkā norisināsies līdz 8.septembrim.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu