Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Makeina dēls Džimijs Makeins paziņo, ka balsos par Herisu

Foto: Reuters/ScanPix

Mirušā republikāņu senatora no Arizonas štata un ASV prezidenta kandidāta Džona Makeina dēls Džimijs Makeins šonedēļ paziņoja, ka ir reģistrējies par Demokrātu partijas atbalstītāju un prezidenta vēlēšanās balsos par demokrātu kandidāti Kamalu Herisu.

Par Džimija Makeina atbalstu Herisai kļuva zināms laikā, kad republikāņu viceprezidenta kandidāts Džeimss Deivids Venss trešdien piedalījās mītiņā pie Fīniksas, kuru rīkoja konservatīvo jauniešu grupa "Turning Point USA" ("Pagrieziena punkts ASV").

Džimija Makeina atbalsts Herisai un Vensa piedalīšanās šajā mītiņā atspoguļoja atšķirīgos Republikāņu partijas segmentus, kurus mēģina uzrunāt Herisa un Donalds Tramps. Demokrāti cenšas gūt atbalstu tradicionāli konservatīvo aprindās, kuri ir vīlušies par Republikāņu partijas pakļaušanos Trampam, savukārt republikāņi cenšas nostiprināt savu vēlētāju bāzi un nodrošināt, lai vēlēšanās aktīvi piedalītos jaunieši.

Demokrāti pēdējos sešos gados ir guvuši labus panākumus Arizonā, kas savulaik bija republikāņu bastions un atbalstīja Makeinu un citus republikāņu kandidātus uz prezidenta amatu.

Džimijs Makeins paziņoja, ka ir bijis neatkarīgs, kopš viņš aizgāja no Republikāņu partijas pēc tam, kad Tramps 2016.gadā sāka dominēt šajā partijā.

Džimis Makeins sacīja, ka ir neapmierināts arī ar Trampa lēmumu vēlēšanu kampaņas laikā apmeklēt Arlingtonas Nacionālo kapsētu. Herisa nosauca šo vizīti par "politisku triku", kurā "izrādīta necieņa pret svētītu zemi".

Trampam ir bijušas saspīlētas attiecības ar Makeinu ģimeni, kopš viņš 2016.gadā savas vēlēšanu kampaņas laikā noniecināja Makeinu kā kara varoni.

36 gadus vecais Džimijs Makeins kā pusaudzis pieteicās ASV jūras kājniekos, kur dienēja četrus gadus. Viņš vēlāk dienēja Armijas Nacionālajā gvardē un kļuva par tās virsnieku. Pašlaik viņam ir pirmā leitnanta pakāpe Nacionālajā gvardē.

Džimijs Makeins sacīja, ka ideoloģiskā ziņā ir mēreni noskaņots, un atgādināja sava tēva 2008.gada kampaņas saukli "Country first" ("Valsts pirmajā vietā"). "Es esmu centrists, kuram sava valsts rūp vairāk nekā pārējais," sacīja Džimijs Makeins.

Senatora Makeina atraitne Sindija Makeina atbalstīja Džo Baidenu īsi pirms 2020.gada prezidenta vēlēšanām, un šis atbalsts palīdzēja Baidenam ar nelielu pārsvaru uzvarēt Arizonā. Prezidents Baidens iecēla Sindiju Makeinu par ASV vēstnieci ANO pārtikas un lauksaimniecības aģentūrās Romā, kur viņa tagad ir ANO Pasaules Pārtikas programmas izpilddirektore.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu