Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Zelenskis: Ukrainas uzvara ir atkarīga tikai no šīm četrām valstīm

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: HANDOUT/AFP

Šobrīd četras valstis nodrošina vai spēj nodrošināt Ukrainai tieši tādus tāla darbības rādiusa ieročus, kas var palīdzēt izdzīt Krieviju no Ukrainas teritorijas un glābt civiliedzīvotāju dzīvības, Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski citē "Unian".

"Mums ir vajadzīga atļauja izmantot tāla darbības rādiusa ieročus tieši no tām valstīm, kuras mums dod šos ieročus," sacīja Ukrainas vadītājs.

Šīs četras valstis ir ASV, Lielbritānija, Francija un Vācija.

"Tikai šīs četras valstis vai nu nodrošina, vai spēj nodrošināt tieši tos tālas darbības rādiusa ieročus, kas var palīdzēt mums izdzīt Krieviju no mūsu teritorijas un glābt civiliedzīvotāju dzīvības visās pilsētās. Katru dienu mēs zaudējam cilvēkus, un tieši no šīm četrām valstīm ir atkarīgs mūsu spēks šo problēmu pārvarēšanā," uzsvēra Zelenskis.

Zelenskis ilgstoši aicina sabiedrotos atcelt aizliegumu uzbrukt okupantu militārajiem mērķiem Krievijā. Nesen Eiropas Savienības galvenais diplomāts Žuzeps Borels aicināja atcelt ierobežojumus Ukrainai nodrošināto ieroču izmantošanai, lai uzbruktu mērķiem Krievijā.

Arī Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs pēc otrdienas asiņainā uzbrukuma Poltavai atkārtoti aicinājis atcelt Ukrainai uzliktos ierobežojumus ieroču izmantošanā pret Krieviju.

"Krievija nāvējošajā triecienā Poltavā nogalināja 41 cilvēku un 180 ievainoja. Vēlreiz: ir jāatceļ visi Ukrainai noteiktie ierobežojumi izmantot ieročus pret Krieviju. Šeit nav runa par eskalāciju, šeit ir runa par nevainīgu cilvēku izdzīvošanu," vietnē "X" rakstīja Rinkēvičs.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu