Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Zibens spēriens nodarījis bojājumus Romas senajai Konstantīna triumfa arkai

Foto: Reuters/ScanPix

Zibens spēriens izgāzis gabalu no Romas senās Konstantīna triumfa arkas, kas atrodas tikai dažu metru attālumā no Kolizeja. Zibens vēstures piemineklī iespēra pēkšņa spēcīga negaisa laikā, kas otrdienas vakarā skāra Itālijas galvaspilsētu, ziņo CNN, atsaucoties uz arheoloģijas iestādēm.

Neviens incidentā nav cietis. Šobrīd visas atlūzas ir savāktas, un tiek novērtēti bojājumi. 4. gadsimta arka pirms šīs stihijas jau tika renovēta un tagad tiks salabota, teikts Kolizeja arheoloģiskā parka superintendenta paziņojumā.

"Mums šķiet svarīgi uzsvērt, ka tikai pirms divām dienām tika sākta Konstantīna triumfa arkas restaurācija, tādēļ varam pavēstīt, ka šajā gadījumā apvienosim plānveida apkopes (iecerēto restaurāciju) un ārkārtas darbus," teikts paziņojumā.

Vairāki tūristi, kuri meklējuši patvērumu no stiprā lietus, sacīja, ka dzirdējuši, kā zibens iespēris arkā, un tad redzējuši, kā no tās atlūst daļas, vēsta Reuters.

Blakus esošajā Lielajā cirkā ("Circus Maximus") ceļi tika slēgti pēc tam, kad uz tiem nogāzās divi lieli koki, sabojājot vairākas automašīnas un daļēji sabojājot koncertam uzstādītu skatuvi. Vētrā applūdusi arī Trevi strūklaka, paziņoja policija.

Arka, kas tika uzcelta mūsu ēras 315. gadā, lai godinātu imperatora Konstantīna uzvaru pār imperatoru Maksentiju, ir vairāk nekā 24 metrus augsta un atrodas Kolizeja arheoloģiskajā kompleksā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu