Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Video Snikus māsa atklāj, ka arī zirgam aizvadītais gads bija smags (1)

Rihards Snikus
Rihards Snikus Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS

Snikus otrdien izcīnīja zelta medaļu Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās "Grade I" grupā. TV3 rīta raidījums "900 sekundes" aprunājās ar Rihardu un viņa māsu un asistenti Elīnu Brigmani.

Snikus ar "King of the Dance" saņēma vērtējumu 79,167%, vien iejādes pēdējos komponentos pārspējot iepriekšējo līderi Roksanu Trannelu no ASV, kura ar "Fan Tastico H" guva vērtējumu 78,000%. Bronzas godalgu izcīnīja itāliete Sāra Morganti ar "Mariebelle", saņemot vērtējumu 74,625%.

Brigmane atzina, ka viņi gaidīja medaļu, kad Rihards tuvojās noslēgumam, bet par zeltu viņi nebija pārliecināti, līdz rezultāts tapa zināms.

"Zelts ir milzīgs sasniegums. Tas panākums nāca ilgi," atzina Riharda māsa. "Šīs bija mūsu ceturtās paralimpiskās spēles, un beidzot to izdevās izcīnīt."

Brigmane atzina, ka šis bija smags gads. Gan Rihardam, gan zirgam "King of the Dance" bija veselības problēmas.

"Zirdziņam bija jādodas uz veselības pārbaudēm ārzemēs, jo Latvijā nebija vajadzīgo iekārtu. Pašam Rihardam bija veselības problēmas, iespējams, no lielās slodzes."

Kamēr "King of the Dance" izgāja cauri rehabilitācijai, Rihards trenējās ar citu zirgu. Viņi ilgi nespēja saprast, vai vispār tiks uz Parīzi.

Pilnu video skaties TV3:

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu