Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Sajūti Āgenskalnu Bijusī centra meitene Krista par lēmumu pārcelties uz sirdsāģīti*

1. sērija
Foto: TVNET kolāža

Āgenskalns. Šarmanta Rīgas daļa Pārdaugavas pusē, kas ir kā magnēts daudziem apmeklētājiem, kuri vēlas ielūkoties šajā savdabīgajā Rīgas apkaimē. Jā, Āgenskalns ir ideāla vieta, kur dzīvot, - tāds kā mazpilsētas šarms ar seno koku arhitektūru, parkiem, attīstītu infrastruktūru, sabiedrisko dzīvi, pludmali un t.s. Rīgas debesskrāpju rajonu, un vien rokas stiepiena attālumā no Rīgas centra. Šajā "Sajūti Āgenskalnu" raidījumā iepazīsim Kristu, bijušo centra meiteni, kas vēl tikai nesen pieņēma lēmumu pārcelties uz dzīvi šajā apkaimē un savu lēmumu galīgi nenožēlo! Aiziet, sajutīsim Āgenskalnu!

Krista ir skaista, aktīva, jauna sieviete, kuras ikdienas daļa ir ne tikai enerģiskas darba gaitas, bet arī aktīvais sports un, protams, sabiedriskā dzīve. Māra un Krista tiekas parkā pie Māras dīķa, ko Krista nodēvē par labu vietu sportošanai un arī romantikas baudīšanai. Krista citē kādu savu draudzeni: "Gājiens apkārt Māras dīķim, kas ir apmēram 1 km 300 m, ir labs attālums, lai saprastu, vai tev ar viņu būs otrs randiņš vai nebūs! Bet skrējējiem - 4 aplīši, un piecītis jau noskriets!"

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Krista par Āgenskalnu runā aizrautīgi, jo te patiesi ir vieta, kur ir iespēja darīt visu, ko vien sirds vēlas.

"Āgenskalns ir maģiska vieta, kur gan iepazīties, sportot, gan, vienkārši labi pavadīt laiku! Šī vieta, kur ir patiešām viss, ir fascinējoša, jo tepat ir arī rokas stiepienā centrs. Aiz upes tu esi urbānajā pilsētas vidē un betonā, bet te tev ir daba un tavs miers," tā Krista par Āgenskalnu, ko pati mīl nereti dēvēt par Sirdsāģīti.

(*Sirdsāģītis - atvasināts no vārda sirdsāķītis un āģītis (Āgenskalns).)

Lai iepazītu savu tagadējo dzīvesvietas apkaimi, Krista Māru aicina doties izbraucienā ar velosipēdiem.

Noskaties raidījumu un uzzini, kur ar pasakainu skatu uz Rīgas vecpilsētu var uzraut volejbolu un nopeldēties; kur iekost visgardākās uguns krāsns picas un kā garšo bērnība  - saldējums Āgenskalna tirgū; un kur dienas noslēgumā mesties karstās dejās ar pašu Žoržu Siksnu!

Aiziet, sajutīsim Āgenskalnu!

GALERIJA: "SAJŪTI AKTĪVO ĀGENSKALNU KOPĀ AR KRISTU" 

Sadarbībā ar "Mārpagalmi"

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu