Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

"Viņam jāņem nost alus pudeles." NBA čempions kritizē Dončiča fizisko sagatavotību

Luka Dončičs.
Luka Dončičs. Foto: AFP/SCANPIX

Pēc Lebrona Džeimsa karjeras beigām Losandželosas "Lakers" varētu skatīties Lukas Dončiča virzienā, augustā ziņoja "The Ringer". Septiņkārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Roberts Horijs nav augstās domās par slovēņa pievienošanos.

Bijušais NBA spēlētājs Horijs septiņus gadus pavadīja "Lakers" komandā. Losandželosā viņš izcīnīja trīs no saviem septiņiem čempionu tituliem. Horijs nav sajūsmā par Dončiča potenciālo pievienošanos viņa bijušajam klubam.

"Jums ir jāsaprot, ka Luka būs 31 vai 32 gadus vecs. Viņš nav labākais basketbolists aizsardzībā un tieši tā ir "Lakers" problēma," atzina Horijs. "Luka var gūt punktus tikpat labi, cik jebkurš cits, bet viņam arī jāizņem alus pudeles no rokām. Viņš nespēj sevi uzturēt labā formā. Viņš var būt labs, bet, visticamāk, ne tas, ko "Lakers" vajadzēs."

54 gadus vecais Horijs savā karjerā aizvadīja vairāk nekā tūkstoš spēles NBA. Regulārajā sezonā viņš vidēji guva septiņus punktus, bet izslēgšanas spēlēs – 7,9. Horijs izcīnīja divus čempionu titulus ar Hjūstonas "Rockets", trīs ar "Lakers" un vēl divus ar Sanantonio "Spurs". Trīs triumfos viņš piedalījās pamatsastāvā.

Aizvadītajā sezonā Dončičs kopā ar Dalasas "Mavericks" sasniedza NBA finālsēriju. Viņš bija viens no spilgtākajiem spēlētājiem "play–off", vidēji spēlē tiekot pie 28,7 punktiem, 9,5 atlēkušajām bumbām un 8,1 rezultatīvās piespēles.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu