Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Animācijas filmas "Straume" skatītāju skaits sasniedzis jau 15 000

Foto: Publicitātes foto

Ginta Zilbaloža animācijas filmu "Straume" pirmajās dienās kinoteātros noskatījušies 15 000 cilvēku, informēja filmas pārstāvji.

"Straume" pirmajās izrādīšanas dienās ieguvusi plašu skatītāju atzinību, kļūstot par nogales skatītāko filmu Latvijas kinoteātros, un par vienu no visu laiku veiksmīgākajiem Latvijas kino startiem, aplēsuši filmas izplatītāji.

"Filma piedzīvoja savu pirmizrādi 28. augustā, un tās panākumi liek cerēt uz vēl plašāku atzinību, turpinot ceļu uz starptautisko auditoriju," pauž filmas pārstāvji, atzīmējot, ka ""Straume" saturs un mākslinieciskā izcilība ir radījusi plašu rezonansi, ar daudziem skatītājiem izsakot apbrīnu par filmas emocionālo dziļumu un tehnisko meistarību".

"Ļoti priecājos, ka Latvijas skatītāji tik pozitīvi uzņem "Straumi". Mūsu komanda ir ieguldījusi milzīgu darbu, lai šo stāstu nogādātu līdz lielajam ekrānam, un redzēt tik lielu skatītāju atsaucību ir iedvesmojoši," norāda filmas režisors Zilbalodis.

Filmas galvenais varonis Kaķis ir izteikts vientuļnieks. Kad viņa mājas tiek iznīcinātas milzu plūdos, viņš atrod patvērumu nelielā laivā kopā ar citiem dzīvniekiem - Kapibaru, Lemuru, Suni un Putnu. Viņi ceļo cauri noslēpumainām ainavām, mācoties izdzīvot, sadarboties un pielāgoties jaunajai cilvēku neapdzīvotajai pasaulei.

Zilbaloža darbs demonstrēts prestižajā Kannu kinofestivāla programmā "Īpašais skatiens" kā vienīgā animācijas filma, savukārt Ansī animācijas filmu festivālā tā ieguva četras balvas, ieskaitot žūrijas un skatītāju balvu. Tāpat Melburnas Starptautiskajā kino festivālā mākslas darbs izpelnījies īpašu žūrijas atzinību un naudas balvu.

"Straume" piesaistījusi ārzemju preses, izplatītāju un skatītāju uzmanību, tādēļ jau šoruden to sāks demonstrēt kinoteātros ASV, Kanādā, Vācijā, Spānijā, Itālijā, Dienvidkorejā, Japānā, Austrālijā un citviet.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu