Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Bērnam pēkšņi aizpampst acs. Bērnu slimnīcā atsaka apskatīt mātes atvesto pacientu

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas telpas.
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas telpas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) kādā vakarā mātei Ivetai ar bērnu gadījusies nepatīkama situācija. Viņa bija vērsusies pēc palīdzības, taču ar bērnu netika pat uzņemšanas nodaļā. Tika ieteikts gaidīt rītu, ziņo LTV raidījums "4. studija".

1.augustā Iveta pamanīja, ka kaut kas nav kārtībā ar bērna aci, tā pēkšņi sākusi pampt. Viņa nolēmusi nesaukt neatliekamo medicīnisko palīdzību, bet gan uz BKUS doties pašu spēkiem. Nonākot pie slimnīcas durvīm un nospiežot izsaukuma pogu, viņai esot lūgts paskaidrot situāciju.

Tomēr, pēc viņas paustā, esot izskanējis ieteikums gaidīt nākamās dienas rītu vai, ja paliek sliktāk, saukt neatliekamo palīdzību.

BKUS Neatliekamās medicīnas centra vadītājs Marks Ronis atzīst, ka tā noteikti nevajadzēja notikt. Tomēr iemeslus nevarēja paskaidrot, jo māte nav vērsusies ar kādu oficiālu sūdzību ar konkrētiem vārdiem, problēmas aprakstu.

Tikmēr slimnīcā neviens no darbiniekiem, kas tajā vakarā bija dežūrā, šādu zvanu pa domofonu neatceras. Esot izskatīti arī videoieraksti.

Mediķi aicina vecākus būt uzstājīgākiem, pieprasot, lai bērns tiktu izmeklēts, un rakstīt arī oficiālu sūdzību, lai šādas situācijas nepiedzīvotu citi pacienti.

Bērnam vēlāk acu ārsta konsultācijā diagnosticēts alerģiskais konjunktivīts.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu