Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Zemessardzes komandieris: "Putins ar savu režīmu nejūtas apdraudēts"

Zemessardzes komandieris pulkvedis Kaspars Pudāns piedalās svinīgajā ceremonijā Rīgas pilī, kurā saņem brigādes ģenerāļa dienesta pakāpes zīmotnes un zobenu.
Zemessardzes komandieris pulkvedis Kaspars Pudāns piedalās svinīgajā ceremonijā Rīgas pilī, kurā saņem brigādes ģenerāļa dienesta pakāpes zīmotnes un zobenu. Foto: Zane Bitere/LETA

​Tas, ka no Krievijas diktatora Vladimira Putina nav redzama izlēmīga un darbīga rīcība attiecībā uz Kurskā notiekošo, rada bažas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns. Tomēr viņš norāda, ka Putins ar savu režīmu nejūtas apdraudēts.

Tas liecina, ka viņa prioritātes vairāk ir sasniegt mērķus Ukrainā, turpināt iekarot teritorijas Donbasā un citos reģionos, bet ne tik daudz atgūt savas Krievijas neaizskaramās robežas, vērtēja Pudāns.

"Tātad nav spiediena no sabiedrības, no opozīcijas, no citiem apkārtējiem. Viņš ar savu režīmu nejūtas apdraudēts," uzsvēra Pudāns.

Viņš sacīja, ka kādam Krievijā jāuzņemas vadība pretstāvēt notiekošajam, citādi turpināsies tikai protesti "virtuvēs", kamēr ārēji izskatīsies, ka iedzīvotāji visam notiekošajam piekrīt.

Kā ziņots, Ukrainas armija uzbrukumu Kurskas apgabalā sāka 6.augustā, pārraujot krievu robežapsardzību Sudžas rajonā, bet pēc tam sākot strauju virzību arī blakus esošajās teritorijās.

Tādējādi, karadarbībai pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma ilgstot jau trešo gadu, Ukraina beidzot pārnesusi karu uz pašas agresorvalsts teritoriju.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu