Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Sarkanajā jūrā aizdedzinātais Grieķijas tankkuģis joprojām rada draudus

Foto: Houthi Military Media/via REUTERS

​Sarkanās jūras dienvidos notiek hutiešu nemiernieku uzbrukumā augustā aizdedzināta Grieķijas naftas tankkuģa glābšanas operācija. Joprojām degošas naftas tankkuģis "Sounion" draud izraisīt lielu ekoloģisko katastrofu, pirmdien paziņoja ASV Centrālā pavēlniecība (CENTCOM).

Pirmdienas rītā hutiešu nemiernieki uzbruka diviem tankkuģiem pie Jemenas krastiem, piebilda CENTCOM. Kuģim "Blue Lagoon" ar Panamas karogu un kuģim "Amjad" ar Saūda Arābijas karogu agrā rīta trāpīja divas ballistiskās raķetes un bezpilota lidaparāts, ziņo CENTCOM.

Abi kuģi uzbrukuma brīdī bija piekrauti ar jēlnaftu.

CENTCOM norādīja, ka kuģī "Amjad" atrodas aptuveni divi miljoni barelu naftas, piebilstot, ka tas ir gandrīz divreiz vairāk nekā kuģī "Sounion", kuram 21.augustā uzbruka hutiešu nemiernieki.

"Šie bezatbildīgie hutiešu terorakti turpina destabilizēt reģionālo un globālo tirdzniecību, kā arī apdraud civilo jūrnieku dzīvības un jūras ekosistēmas," pavēstīja CENTCOM.

Hutieši kopš 2023.gada novembra uzbrūk kuģiem Sarkanajā jūrā un Adenas līcī, apgalvojot, ka šādi solidarizējas ar palestīniešiem Izraēlas un teroristiskā grupējuma "Hamās" karā Gazas joslā.

ASV un Lielbritānija kopš janvāra veic triecienus hutiešu mērķiem Jemenā, taču tie nav atturējuši nemierniekus no turpmākiem uzbrukumiem kuģiem.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu