Šodienas redaktors:
Dace Otomere

PSKUS pagaidu valdes priekšsēdētājs apsver turpināt vadīt slimnīcu

Foto: 0 / Edijs Pālens/LETA

​Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) pagaidu valdes priekšsēdētājs Lauris Vidzis ir pieteicies konkursā uz slimnīcas valdi, kas pašlaik ir finiša taisnē. Viņš apsver domu turpināt vadīt slimnīcu.

Vidzis intervijā Latvijas Radio vērtēja, ka viņa vadītā pagaidu valde ir sākusi vairākas slimnīcai vērtīgas iniciatīvas.

Augusta sākumā PSKUS padome vēstīja, ka konkursā uz Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētāja un divu valdes locekļu amatiem pieteikušies aptuveni 30 pretendenti. Vēlāk tika paziņots, ka pagarināta pieteikšanās Stradiņa slimnīcas valdes locekļa amatam medicīnas jomā.

PSKUS valdes priekšsēdētāja amata galvenie uzdevumi un prioritātes būs slimnīcas stratēģijas izstrādāšana, aktualizēšana un īstenošana ilgtspējīgas ilgtermiņa attīstības nodrošināšana, slimnīcas ārstniecības un aprūpes procesu attīstība un transformācija, valsts veselības aprūpes politikas un prioritāšu definēšana un īstenošana.

Tāpat viņa uzdevumos būs labas korporatīvās pārvaldības un kultūras nodrošināšana, slimnīcas kā kritiskās infrastruktūras objekta nepārtrauktas darbības nodrošināšana kā ikdienā, tā ārkārtas situācijās, darbinieku pieredzes uzlabošana, sadarbības un saliedētības kultūras veicināšana.

Vadītājam būs arī jāuzņemas slimnīcas tēla popularizēšana un komunikācijas veicināšana, vienotas un ilgtspējīgas personāla atlīdzības politikas izstrāde, daudzpusīga un mūsdienīga piedāvājuma attīstība slimnīcā, kvalificēta personāla piesaiste un noturēšana un kompetenta un zinoša personāla attīstība.

PSKUS valdes locekļa ar kompetenci ārstniecības un aprūpes pieejamības jomā galvenie uzdevumi un prioritātes būs ārstniecības un aprūpes pieejamības attīstība un kvalitātes uzlabošana, slimnīcas ārstniecības un aprūpes ilgtspējīgu procesu un struktūras transformācija, uzturēšana un attīstība, slimnīcas kā kritiskās infrastruktūras objekta nepārtrauktas darbības nodrošināšana kā ikdienā, tā ārkārtas situācijās, ārstniecības un aprūpes inovāciju attīstība.

Tāpat valdes locekļa uzdevumos būs pacientu pieredzes uzlabošana, pētniecības attīstība slimnīcā, kā arī slimnīcas kā izglītības, pētniecības un klīniskās kompetences centra attīstība.

Savukārt PSKUS valdes locekļa ar kompetenci finanšu pārvaldības jomā galvenie uzdevumi un prioritātes būs ilgtspējīga finanšu pārvaldība, veselības aprūpes pakalpojumu organizēšana atbilstoši samaksas kārtībai un nosacījumiem, izstrādājot priekšlikumus veselības aprūpes sistēmas uzlabošanai, pacientu un darbinieku vajadzībām atbilstošas, efektīvas un mūsdienīgas finanšu infrastruktūras attīstība, resursu pārvaldība.

Tikpat būtiska būs arī pieprasījuma un izmaksu līdzsvarošana, budžeta, finanšu plānošanas un kontroles, iepirkumu procesu pārvaldība un pilnveidošana, slimnīcas kā kritiskās infrastruktūras objekta nepārtrauktas darbības nodrošināšana kā ikdienā, tā ārkārtas situācijās, kā arī cilvēkresursu un to kompetenču, profesionalitātes un prasmju, procedūru, procesu uzlabošana un efektivizēšana.

Šobrīd PSKUS darbu nodrošina pagaidu valde, kuras priekšsēdētāja Laura Vidža un divu locekļu - Džinetas Heinrihsones un Ģirta Ansona - pilnvaru termiņa beigas ir līdz šā gada 27.oktobrim.

Jau vēstīts, ka PSKUS padome pērn oktobra beigās izteica neuzticību slimnīcas valdei, atceļot no amatiem Rinaldu Muciņu, Ilzi Kreicbergu, Jāni Nagli un Agru Melni. Tas notika saistībā ar neveiksmēm jaunā PSKUS A2 korpusa būvniecībā. Šo objektu būvēja SIA "Velve", taču tas palicis līdz galam neuzbūvēts un ar būvnieku lauzts līgums.

Līguma laikā pēc "Velves" ierosinājuma tā nosacījumi tikuši mainīti kopumā piecas reizes, bet darbu izpildes termiņi pagarināti trīs reizes, par 16 miljoniem eiro palielinot arī līgumcenu. Rezultātā šo gadu laikā izbūvēti vien nepilni 60% paredzētā būvapjoma, no kuriem daļa nav nodoti pasūtītājam, kopumā neapgūstot 26 miljonus Eiropas Savienības finansējuma, iepriekš informēja slimnīca.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu