Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Trīs zēnu notriekšana Jelgavā: atklāta jauna informācija (3)

Foto: Ekrānuzņēmums no video/Vasīlijs Kovtuns/"Facebook'

30. augustā Jelgavā uz gājēju pārejas notriekti trīs zēni. Satiksmes drošības eksperts norāda, ka šajā incidentā vainojama tikai autovadītāja neuzmanība, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā". 

Videoreģistratora iemūžinātajos kadros redzams, ka jauniešu trijotne dodas pa gājēju pāreju. Savukārt sudraba spēkrata vadītājs, pietuvojoties pārejai, pat nemēģina mazināt braukšanas ātrumu. 

Valsts policija izsaukumu uz notikuma vietu saņēma ap plkst. 12.00. 

"Pa Rīgas ielu virzienā no Kalnciema ceļa uz Skautu ielas pusi, kāds 1948. gadā dzimis vīrietis vadīja “Opel” markas automašīnu un uz neregulējamās gājēju pārejas uzbrauca trīs nepilngadīgiem zēniem," norāda Valsts policijas pārstāve Rūta Strautniece. 

Tuvējās mājas iemītniece Elīna norāda, ka šādi incidenti konkrētajā ceļa posmā notikuši arī iepriekš. 

Satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis uzsver, ka šoferiem, kuri ar savu transportlīdzekli pārvietojas pa brauktuves kreiso joslu, pirms gājēju pārejām jābūt īpaši uzmanīgiem. 

Turklāt, ja kāds spēkrats blakus joslā pie pārejas piebremzē, otram šoferim jādara tāpat.

"Šis gājiens no vadītāja puses nekādā veidā nav attaisnojams, jo, ja tuvojamies gājēju pārejai, ir obligāti jāpārliecinās, vai tur nav cilvēku. It sevišķi šajā gadījumā, kad gājēji tuvojas no labās puses, bet automobilis pārvietojas pa kreiso joslu, tad viņam noteikti ir pietiekoši laika pamanīt šos gājējus, kas iet, un izvairīties no negadījuma. Tā ir absolūta neuzmanība no vadītāja puses, kas šajā situācijā ir absolūti nepieļaujama," norāda Irbītis.

Visi jaunieši nogādāti ārstniecības iestādē. Viens zēns ir vidēji smagā stāvoklī, bet pārējie divi – apmierinošā.

Video: "Degpunktā" sižets

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu