Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Putins atkal pēkšņi maina savas domas un uzstāj, ka vienmēr bijis gatavs sarunām ar Ukrainu (2)

Foto: EPA/Scanpix

Krievijas diktators Vladimirs Putins pēc Kremļa publicētā paziņojuma, ka miera sarunas ar Ukrainu ir "zaudējušas aktualitāti", mainījis savu nostāju. Tagad viņš stāsta, ka nekad nav atteicies no sarunām, vēsta Ukrainas izdevums "Ukrainska Pravda". 

"Krievija nekad nav atteikusies no miera sarunām, bet mums jātiek galā ar bandītiem, kas iekļuvuši valstī." Tiek minēts, ka ar "bandītiem" Putins domā ukraiņu karavīrus, kuri 6. augustā iebruka Krievijas Kurskas apgabalā.

26. augustā Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka sarunas ar Ukrainu nenotiks, jo ir "zaudējušas aktualitāti".

"Ziniet, sarunu tēma šobrīd ir lielā mērā zaudējusi savu aktualitāti. Plašsaziņas līdzekļos ir daudz ziņu par dažādiem sakariem [starp karojošajām pusēm], un ne visas ir patiesas," teicis Peskovs.

Šādi Peskovs atbildēja uz jautājumu, vai starp Krieviju un Ukrainu drīzumā varētu notikt miera sarunas. Par to iespējamību 17. augustā ziņoja izdevums "The Washington Post". Žurnālisti rakstīja, ka Ukraina un Krievija augustā sūtītu pārstāvjus uz Kataras galvaspilsētu Dohu, lai pārrunātu vēsturisku vienošanos, ar kuras palīdzību tiktu izbeigti uzbrukumi enerģijas infrastruktūrai abās pusēs.

Jūtot, ka 2022. gada 24. februārī uzsāktajā karā neizdosies uzvarēt, Krievija sāka runāt par gatavību noturēt miera sarunas, kurās panākt okupēto Ukrainas teritoriju paturēšanu. Vienlaikus Krievijas okupanti turpina iznīcināt Ukrainas civilo un enerģijas infrastruktūru.

Putins savās runās un izteikumos turpina sagrozīt realitāti, cenšoties padarīt Krieviju par īsto kara upuri. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu