Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Skinhedam par naida noziegumu Vērmanes dārzā piespriež cietumsodu

Aizturēti skinhedu subkultūras pārstāvji par nacistiskās Vācijas genocīda un kara noziegumu slavināšanu un rasu naida izraisīšanu
Aizturēti skinhedu subkultūras pārstāvji par nacistiskās Vācijas genocīda un kara noziegumu slavināšanu un rasu naida izraisīšanu Foto: Valsts policija.

Rīgas pilsētas tiesa kādam skinhedu subkultūras pārstāvim par naida noziegumu piespriedusi pusotru gadu cietumā, savukārt viņa biedram probācijas uzraudzību, aģentūru LETA informēja prokuratūra.

Pilngadīgo jaunieti tiesa sodīja ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu sešiem mēnešiem ar probācijas uzraudzību uz diviem gadiem, savukārt nepilngadīgo jaunieti tiesa sodīja ar probācijas uzraudzību uz četriem gadiem.

Atbilstoši apsūdzībai abi jaunieši, kas sevi pieskaita pie "neo-nazi skinheads" (skūtgalvju) radikālās kustības, 2024.gada 22.februārī Vērmanes dārzā, Rīgā, sitot un draudot, kā arī minētās darbības filmējot, lika diviem citiem jauniešiem izpildīt nacistu sveicienu un slavināt Ādolfu Hitleru, pēc kā minēto video ierakstu izplatīja "Telegram" kanālā.

Brīvības atņemšana ir visbargākais Krimināllikumā paredzētais soda veids. Savukārt probācijas uzraudzība ir ar brīvības atņemšanu nesaistīts sods, kura izpildi organizē Valsts probācijas dienests.

Probācijas uzraudzības soda izpildes laikā notiesātā persona piespiedu kārtā tiek iesaistīta tās vecumam, psiholoģiskajām īpašībām un attīstības līmenim piemērotos sociālās uzvedības korekcijas un sociālās rehabilitācijas pasākumos. Ja persona izvairās no šī soda izpildes, tas tiek aizstāts ar brīvības atņemšanas sodu.

Ar tiesas piespriesto sodu valsts apsūdzības uzturētājs - Rīgas Austrumu prokuratūras prokurors - ir apmierināts un nelūdza tiesu sagatavot pilnu spriedumu.

Spriedumu varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu