Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Tas šajā gadījumā nav pareizi..." Apinis neapmierināts par zelta medaļas ieguvēju

Aigars Apinis.
Aigars Apinis. Foto: Latvijas Paralimpiskā komiteja/"Facebook"

Latvijas parasportists Aigars Apinis jau iesildīšanās laikā juta, ka Parīzes paralimpiskajās spēlēs diska mešanā izdosies sasniegt augstu rezultātu, sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) atzina Apinis.

Apinis svētdien kļuva par Parīzes paralimpisko spēļu vicečempionu diska mešanas sacensībās F-52 medicīnas grupā.

"Iesildoties jutu, ka kaut kam ir jābūt, bet sports ir sports. Fiziski esmu labi sagatavojies, tas parādījās arī manos rezultātos. Gribējās jau to 21 metru, lai labotu savu paralimpisko rekordu. Pagaidām ir sudrabs un nezinām kas un kā būs tālāk, bet es esmu lepns," atzina Apinis.

Apinim ceturtajā mēģinājumā izdevās disku raidīt 20,62 metru tālumā. Pirmajos divos mēģinājumos viņš disku raidīja 20,21 un 19,49 metrus tālu, piektajā disks tika raidīts 20,38 metrus tālu, bet trešais un sestais metiens netika ieskaitīti. Pats parasportists vērtēja, ka viņam izdevies parādīt labus rezultātus.

"Sportists un treneris parasti saka, ka vajadzēja vēl labāk. It kā tehniski sanāca un treneris Andris [Smočs] pateica, ka perfekti metiens bija, tieši tas, ko viņš gaidīja, un tas ir izdarīts. Treniņos intensīvi tas tika veikts. Šogad pirmo reizi pa četriem gadiem uztaisīju divas kārtīgas treniņnometnes, tas vēlreiz parāda to, ka sportistiem ir nepieciešamas nometnes. Ja ir treniņnometnes, tad izaug arī rezultāti," skaidroja parasportists.

Savukārt pirmo vietu ar jaunu pasaules rekordu - 27,06 metriem - izcīnīja Itālijas pārstāvis Rigivans Ganešamortijs, kura atbilstība šai medicīnas grupai ir apstrīdama.

"Tas šajā gadījumā nav pareizi, jo viņš neatbilst šai medicīnas klasei. Vēl gaidīsim, bet uzskatu, ka šī situācija nav pareiza un grauj sportisko garu," norādīja Apinis.

Apinim šīs ir jau septītās olimpiskās spēles. Līdz šim diska mešanā un lodes grūšanā ir izcīnītas četras zelta, divas sudraba un trīs bronzas medaļas. Šajā disciplīnā Apinis pirms trim gadiem Tokijā izcīnīja trešo vietu.

51 gadu vecais Apinis ir visu laiku titulētākais Latvijas paralimpietis. Viņam piederēja arī paralimpiskais rekords diska mešanā F-52 grupā tieši 21 metrs, kas sasniegts pirms 12 gadiem paralimpiskajās spēlēs Londonā.

Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies līdz 8.septembrim, latviešiem startējot vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Paralimpiskajās spēlēs ir pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startē apmēram 4400 sportistu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu