Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Norvēģijas princese apprecējusies ar amerikāņu šamani, kurš sarunājoties ar gariem

Foto: dpa/scanpix

Norvēģijas princese Marta Luīze 31. augustā pēc trīs dienu svētkiem apprecējusi amerikāņu pašpasludināto šamani Dureku Veretu, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press". 

Marta Luīze ir Norvēģijas karaļa Haralda vecākais bērns. 52 gadus vecā princese un 49 gadus vecais Dureks laulības gredzenus mija gleznainajā Geirengeres pilsētiņā, kas ir iecienīts tūristu galamērķis.

Pēc svinībām, kas sākās ceturtdien, pati kāzu ceremonija tika aizvadīta lielā baltā teltī, kas bija uzslieta leknā zālienā. Viesi medijiem pastāstīja, ka pasākumā uzstājās Norvēģijas un ASV mākslinieki kopā ar gospeļu kori Norvēģijas pamatiedzīvotāju sāmu dziedātāju.

87 gadus vecais karalis Haralds, kura veselība pēdējos gados ir bijusi visai trausla, meitas kāzās ieradās kopā ar karalieni Sonju un citu Norvēģijas karaļnama pārstāvi.

Kroņprincese Viktorija un viņas vīrs princis Daniels kopā ar savu brāli princi Karlu Filipu un viņa sievu princesi Sofiju pārstāvēja Zviedrijas karaļnamu. Nevienas cits Eiropas karaliskās ģimenes pārstāvis kāzās nepiedalījās.

Marta Luīze rindā uz Norvēģijas troni ir ceturtā, bet viņa iepriekš teikusi, ka vairs oficiāli nepārstāvēs karaļnamu. 

Princese, kura ir saglabājusi savu titulu, iepriekš ir teikusi, ka prot runāt ar eņģeļiem, savukārt viņas vīrs Verets apgalvo, ka viņš sazinās ar plašu garu loku un viņam piederot medaljons, kas palīdz atvairīt burvestības un izārstēt slimības.

Abi saderinājās 2022. gadā. Pēc laulībām Veretam netiks piešķirts karaliskais tituls.

2019. gada darījumā Marta Luīze un Verets vienojās neizmantot viņas saistību ar karalisko namu vai titulu komerciāliem nolūkiem.

Tomēr 2024. gada sākumā Marta Luīze pašdibinātā džina zīmola pudeles marķēja ar ar savu titulu, neievērojot karaļa norādījumu, ka viņai nevajadzētu gūt materiālu labumu no sava karaliskā statusa.  Galu galā etiķete tika mainīta.

Martai Luīzei ir trīs bērni no iepriekšējās laulības ar autoru un dramaturgu Ari Bēnu, no kura viņa izšķīrās 2017. gadā pēc 14 laulībā pavadītiem gadiem.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu