Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Viens no lielākajiem uzbrukumiem: Krievijai uzbrukuši vairāk nekā 150 droni 13 apgabalos (5)

Foto: Ekrānuzņēmums no video/KyivPost/"X"

Krievijas Aizsardzības ministrija ziņo, ka naktī uz 31. augustu virs Kurskas, Brjanskas, Voroņežas, Belgorodas, Maskavas, Kalugas, Tulas, Tambovas, Smoļenskas, Orelas, Tveras un Ivanovas apgabaliem notriekti 158 Ukrainas bruņoto spēku droni, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN". 

Virs Kurskas apgabala notriekti 46 droni, virs Brjanskas apgabala notriekti 34 droni, bet virs Voroņežas un Belgorodas apgabaliem attiecīgi 28 un 14 droni, atklāja ministrija.

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins plkst. 7.30 no rīta rakstīja, ka uzbrukums joprojām tiekot atvairīts. Viņš norāda, ka uzbrukuma mērķis bijusi Maskavas naftas pārstrādes rūpnīca – viena no lielākajām un visaizsargātākajām Krievijā. Pie tās notriekts drons.

Viņš ziņoja, ka atlūzas no viena drona trāpījušas naftas pārstrādes rūpnīcai pilsētas robežās, izraisot ugunsgrēku.

Sobjaņins norāda, ka uzbrukumā rūpnīcai nav nodarīti bojājumi un nav bojāgājušo, kā arī tās darbība nekādā veidā nav bijusi apdraudēta. Neatkarīgais izdevums "ASTRA" norāda, ka vietējie iedzīvotāji naftas pārstrādes rūpnīcā pamanījuši liesmas. Tās tur parasti ir redzamas degvielas dedzināšanas darbu laikā, taču pēc uzbrukuma tās bijušas intensīvākas.

Turklāt uzbrukumam pakļauta Maskavas apgabala spēkstacija, kā arī spēkstacija un gāzes sadales tīkls Tveras apgabala Konakovā. 

Konakovā pēc dronu uzbrukuma pie sadales tīkla un spēkstacijas izcēlies ugunsgrēks. Ugunsgrēks esot paaugstinātas bīstamības. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu