Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Regža 37 minūtēs nokārto "hat-trick". "Riga" pārliecinoša uzvara futbola virslīgas spēlē

"Riga FC" futbolists Marko Regža (centrā)
"Riga FC" futbolists Marko Regža (centrā) Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

Marko Regža sestdien Rīgā guva trīs vārtus 37 minūtēs, "Riga" savā laukumā izcīnot pārliecinošu uzvaru "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 28. kārtas mačā.

"Riga" futbolisti ar 6:1 (2:1) sagrāva "Grobiņu"/LFS

Astotajā minūtē vadībā pēc Andra Krušatina izpildītā stūra sitiena no labās puses vārtus ar galvu no vārtsarga līnijas guva Kārlis Mikuļskis, izvirzot viesus vadībā.

1:1 mājinieki panāca jau divas minūtes vēlāk, kad, atrazdamies grobiņnieku soda laukumā ar muguru pret vārtiem bumbu vārtos ar papēdi raidīja Brians Penja.

"Riga" turpināja uzbrukt, un 36.minūtē pēc Useinu Nianga reida viesu soda laukumā un centrējuma no kreisās puses bumbu savos vārtos pie tuvējā vārtu staba raidīja Dāvids Družiņins - 2:1 "Riga" labā.

51.minūtē pēc Penjas piespēles bumbu viesu vārtos raidīja Marko Regža, panākot 3:1, bet deviņas minūtes vēlāk Brians Orosko piespēlēja soda laukumā Penjam, kurš bumbu ar atsitienu no labā vārtu staba raidīja grobiņnieku vārtos - 4:1.

Spēles nogalē viesu soda laukumā tika pārkāpti noteikumi pret Orosko, un pēc 11 metru soda sitiena rezultāts kļuva 5:1. Regžas sitienu labajā vārtu stūrī gan vārtsargs Artems Mališs atvairīja, taču ar atkārtotu sitienu Regža raidīja bumbu vārtu labajā stūrī.

6:1 rīdzinieki panāca ātrajā uzbrukumā. Uz maiņu laukumā nākušais Eduards Dašķevičs no kreisās malas piespēlēja soda laukumā, un Regža ar kreiso kāju raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī.

Virslīgas labāko vārtu guvēju saraksta pirmajās divās vietās tagad ir divi "Riga" futbolisti. Režinaldu Ramiress ir guvis 18 un Regža - 17 vārtus.

"Riga" 27.kārtas mačā spēlēja 0:0 ar līderi RFS, bet pirms tam izcīnīja piecu uzvaru sēriju. "Grobiņa"/LFS pēdējās četrās spēlēs bija izcīnījusi tikai vienu panākumu, ar 1:0 pārspējot "Liepāju".

Sezonas ievadā rīdzinieki apspēlēja "Grobiņu"/LFS ar 1:0, nākamajos divos dueļos tiekot pie pārliecinošākām uzvarām - 2:0 un 6:0.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā spēlē "Valmiera" savā laukumā ar 4:0 (3:0) sagrāva "Metta" vienību.

28.kārtas turpinājumā svētdien "Jelgava" uzņems "Daugavpili" un "Tukums 2000"/"Telms" viesosies pie "Liepājas". RFS un "Audas" 28.kārtas spēle pārcelta uz oktobri.

RFS 26 mačos ir sakrājusi 66 punktus, 28 cīņās "Riga" komandai ir 65 punkti, bet "Valmierai" ir 54 punkti 28 mačos. 26 spēlēs 37 punkti ir "Audai" un 34 punkti - "Daugavpilij". 28 cīņās 29 punkti ir "Grobiņai"/LFS, 26 punkti - "Tukums 2000"/"Telms" 26 cīņās un "Metta" 28 spēlēs, bet 27 cīņās 22 un 19 punktus ir sakrājušas attiecīgi "Liepāja" un "Jelgava".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu