Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Viņi nogalina savus cilvēkus." Krievija mēģina Sudžu noslaucīt no zemes virsas (8)

Foto: EPA/Scanpix

Neskatoties uz to, ka Krievijas Kurskas apgabala pilsēta Sudža atrodas aizmugurē, krievi ar aviobumbām, artilēriju un droniem-kamikadzēm - šo pilsētu noslauka no zemes virsas, vietnē "Telegram" ziņo Ukrainas bruņotie spēki.

"Viņi nogalina savus cilvēkus," par krieviem ziņo Ukrainas armija.

Piektdien, 30. augustā, Krievijas bezpilota lidaparāts trāpīja vietējam bērnudārzam, bet ienaidnieka lidmašīna uzbruka mājām dzīvojamā rajonā Sudžā, teikts paziņojumā.

"No aptuveni 5000 vietējo iedzīvotāju pilsētā ir palikuši aptuveni 200 civiliedzīvotāju, kuriem saskaņā ar starptautisko humanitāro tiesību normām palīdz Ukrainas bruņotie spēki. Lielākā daļa palikušo iedzīvotāju ir pensijas vecuma.

Viņi kā viens krievu valodā saka, ka [Krievijas] "varas iestādes mūs par neko nebrīdināja - tās mūs šeit atstāja"," ziņo Ukrainas militārie spēki.

Tāpat tiek ziņots, ka jaunā Ukrainas militārā pavēlniecība šajās dienās ir veikusi ūdensvada remontdarbus Sudžā, lai vietējiem iedzīvotājiem nodrošinātu dzeramo ūdeni.

"Agrāk, pateicoties mūsu militārajiem spēkiem, šo problēmu risināja ūdens vedējiem un kravas automašīnām (..) Ukrainas bruņotie spēki sniedz arī medicīnisko palīdzību civiliedzīvotājiem Sudžā," raksta ukraiņu militārpersonas.

Portāls "15min" ziņo, ka pēc tam, kad Krievijas karaspēks zaudēja kontroli pār Sudžu, tas sāka pilsētu bombardēt ar visu, kas bija pa rokai.

Kā ziņots, Ukrainas armija uzbrukumu Kurskas apgabalā sāka 6.augustā, pārraujot krievu robežapsardzību Sudžas rajonā, bet pēc tam sākot strauju virzību arī blakus esošajās teritorijās. Tādējādi, karadarbībai pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma ilgstot jau trešo gadu, Ukraina beidzot pārnesusi karu uz pašas agresorvalsts teritoriju.

Tāpat vēstīts, ka Latvijas Televīzijas filmēšanas grupai kopā ar Ukrainas bruņotajiem spēkiem nesen bija iespēja nokļūt Kurskas apgabala Sudžā.

Video: LTV ziņu sižets no Sudžas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu