Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Vīrietis izsolē nopērk vienistabas dzīvokli Rīgā, taču vēlāk netiek iekšā jaunajā īpašumā (4)

Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Vīrietis izsolē par diezgan labu cenu iegādājās vienistabas dzīvokli, tomēr vēlāk uzzinājis, ka tas ir kopīpašums. Kā pircējam rīkoties, lai nenonāktu šādā situācijā, skaidro LTV raidījums "4.studija".

Jāzeps pirms diviem gadiem izsolē iegādājās nekustamo īpašumu Rīgā. Sākotnēji viņš domājis, ka pērk vienistabas dzīvokli, taču izrādījās, ka tā ir istaba divistabu dzīvoklī.

Jāzeps raidījumam apgalvoja, ka pirms izsoles viņam nebija iespējas pārliecināties, kā viņa kārotā dzīvesvieta izskatās no iekšpuses, jo jau tad netika ielaists mājā. Taču, neņemot vērā šo apstākli, tomēr īpašumu par 6520 eiro nopircis.

Tikai tad Jāzeps saprata, ka iegādājies kopīpašumu. Viņš reģistrēja to Zemesgrāmatā, piedeklarējās, taču netika tajā iekšā, ziņo "4.studija".

"Sazvanījos, atnācu šeit, teicu, ka esmu vienas istabas īpašnieks - laidiet mani iekšā! Kundze izlika priekšā jaunu vīrieti, kurš mani psiholoģiski iespaidoja. Ja nebūtu aizgājis, būtu arī fiziski iespaidots. Nelaida mani iekšā. Es uzrakstīju policijai iesniegumu par vardarbību pret mani. Policija nereaģēja," stāstīja Jāzeps.

Vēlāk Jāzeps vērsās tiesā. Tiesa pieņēma lēmumu "ievest valdījumā", taču vīrieti joprojām neielaida viņa iegādātajā kopīpašumā.

"Man "otrā puse" rādīja tualeti, kāpņu telpu, zemesgabalu, bet ne dzīvokli, kur esmu deklarēts - manu īpašumu," raidījumam stāsta Jāzeps.

Arī "4.studijas" žurnālisti dzīvokļa otra īpašniece pie sevis neaicināja, taču uzskaitīja visus komunālos maksājumus, ko Jāzeps šo divu gadu laikā nav maksājis.

Stāsta turpinājums un advokāta komentārs "4.studijas" sižetā:

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu