Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Sarunājās ar lapsu: 89 gadus veca pensionāre Itālijas Alpos pazūd četras dienas

Foto: @greenMe_it/"X"

Kāda 89 gadus veca pensionāre Itālijas alpos vienatnē pavadījusi četras dienas pēc tam, kad kritiena rezultātā salauza ribas. Viņa dzērusi ūdeni no peļķēm un, lai saglabātu siltumu, apsegusies ar augiem, vēsta Itālijas izdevums "Lavanguardia". 

89 gadus vecā Džuzepina Bardelli vairākas dienas pavadīja mežā pie Forkoras takas Ziemeļitālijas Vareses provincē. 

Sieviete pazuda 21. augustā, sēņojot mežā kopā ar vienu no saviem dēliem. Kādā brīdī viņa no dēla noklīdusi uz dažām minūtēm, sajutusi reiboni, nokritusi un lauzusi dažas ribas. Pēc kritiena viņa dezorientējusies un apmaldījusies kalnos. 

Par viņas pazušanu uzreiz ziņots, un ugunsdzēsēji glābēji kopā ar brīvprātīgajiem meklētājiem uzsākuši vērienīgu meklēšanas operāciju ar helikopteriem un droniem. Tomēr viņu neizdevās atrast līdz 25. augustam. 

Vareses provinces iedzīvotāja Bardelli lielākoties izdzīvoja pateicoties tam, ka labi pārzināja apkārtni, jo jau no jaunības gadiem vairākkārt apstaigāja kalnus. 

Sieviete izglābta apmierinošā stāvoklī. Viņa norāda, ka visas četras dienas dzērusi ūdeni no peļķēm un, lai pasargātos no aukstuma, naktī apsegusies ar augiem. 

Viens no viņas dēliem žurnālistiem pastāstījis, ka pie sievietes naktīs vairākkārt piegājusi kāda lapsa, ar kuru viņa sākusi sarunāties. 

Bardelli pēc atrašanas hospitalizēta, viņai ir vairākas lauztas ribas, no kurām viena viegli iedūrusies plaušā. Vienlaikus speciālisti uzsver, ka viņas stāvoklis saglabājas apmierinošs.

"Es vēlos izteikt visdziļāko pateicību visiem cilvēkiem, tostarp mūsu kaimiņiem, kuri bija ar mums un palīdzēja," presei sacīja viņas dēls Roberto.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu