Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Medijs: ukraiņi ar F-16 paceļas un nosēžas uz šosejām

Foto: AP/Scanpix

Ukraina izmanto dažādus trikus, lai pasargātu savus iznīcinātājus F-16 no Krievijas uzbrukumiem. Piemēram, iznīcinātāju piloti ar F-16 paceļas nevis no militāro bāzu lidlaukiem, bet gan ceļu vai lielceļu posmiem, vēsta Francijas televīzijas kanāls "LCI".

"Tā vietā, lai paceltos no militāro bāzu lidlaukiem, Ukrainas Gaisa spēki šīm vajadzībām izmanto dažus ceļu posmus, pa kuriem brauc smagās un vieglās automašīnas," vēsta "LCI". 

Bijušais militārais pilots Ksavjers Tutelmans, kurš telekanālam sniedza video ar iznīcinātāju pacelšanos, Ukrainas militārpersonas šajos ceļos demontēja centrālos sadalītājus un nomainīja asfaltu.

Šādi Ukraina cenšas samazināt risku, ka Krievijas armija varētu veikt triecienus pa novietotiem iznīcinātājiem, jo Ukrainas militāro bāzu atrašanās vietas Maskavai ir labi zināmas.

Franču ģenerālis Mišels Jakovlefs atzīmēja, ka līdzīgas metodes jau agrāk izmantotas citās valstīs. Tomēr viņš uzsver, ka pacelšanās šādos apstākļos ir riskantāka nekā uz tradicionālajiem skrejceļiem. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu