Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Ryanair" izpilddirektors aicina ieviest "divu alkoholisku dzērienu" ierobežojumu lidostās (2)

Bārs lidostā.
Bārs lidostā. Foto: Elliott Cowand Jr/Shutterstock

Lidmašīnu pasažieriem lidostās būtu jāierobežo alkohola patēriņš līdz diviem dzērieniem, paziņojis "Ryanair" izpilddirektors Maikls O'Līrijs, vēsta BBC.

O'Līrijs uzskata, ka alkohola patēriņa ierobežojumu ieviešana lidostās palīdzētu novērst nekārtības lidojumu laikā.

Viņš norāda, ka katru nedēļu tiek ziņots par vardarbīgiem incidentiem lidmašīnās, kas izcēlušies tieši alkohola dēļ, īpaši, ja tas ticis sajaukts ar citām vielām.

"Mēs nevēlamies aizvainot cilvēkus, kuriem patīk baudīt alkoholiskus dzērienus," viņš sacīja laikrakstam "Daily Telegraph".

"Tomēr mēs neļaujam cilvēkiem vadīt transportlīdzekli dzērumā, bet tajā pašā laikā mēs turpinām viņus sēdināt lidmašīnās 33 000 pēdu augstumā."

Pēc O'Līrija teiktā, apkalpes locekļi un citi pasažieri bieži cieš no iereibušu pasažieru uzbrukumiem.

Problēmu sliktāku padara arī lidojumu kavēšanās, jo dod ilgāku laiku alkohola patērēšanai lidostā.

"Agrāk cilvēki, kas bija pārāk iereibuši, galu galā vai nu apgāzās, vai aizmiga. Bet tagad šādi pasažieri mēdz lieto arī tabletes un pulverus," viņš piebilda.

Jaucot apreibinošas vielas, "jūs kļūstat daudz agresīvāks un ļoti grūti savaldāms," skaidro O'Līrijs.

Aviokompānijām ir grūti identificēt cilvēkus, kuri ir iereibuši brīdī, kad viņi iekāpj lidmašīnā, it īpaši, ja viņi iekāpj kopā ar vairākiem citiem cilvēkiem.

"Kamēr viņi var piecelties kājās un kustēties uz priekšu, viņi tiks iekšā. Kad lidmašīna paceļas, mēs saskaramies ar šo cilvēku patieso stāvokli un radīto nekārtību," viņš teica.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu