Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

"Maxima" brīdina par krāpniecību ar mērķi izkrāpt finanšu līdzekļus (1)

Veikala "Maxima" uzraksts.
Veikala "Maxima" uzraksts. Foto: Līga Gredzena/LETA

Pēdējā laikā fiksēti vairāki gadījumi, kuros iedzīvotājiem "Facebook" apmeklējuma laikā parādās aicinājums piedalīties it kā "Maxima" veidotā aptaujā, lai saņemtu "Ariel" veļas mazgāšanas kapsulas. Tomēr SIA "Maxima Latvija" uzsver, ka tā ir krāpnieciska aktivitāte ar mērķi iegūt personas datus un finanšu līdzekļus par dāvanas saņemšanu.

SIA "Maxima Latvija" Komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule informē, ka "Maxima Latvija" nav saistīta ar šo viltus aptauju, un aicina nekādā gadījumā nesniegt savu personīgo informāciju, jo īpaši saistītu ar finanšu datiem.

Mazumtirgotājs jau ir reaģējis un vērsies Latvijas Drošāka interneta centrā, kā arī plāno vērsties Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijā CERT.

Redzot šādus un līdzīgus ziņojumus, "Maxima Latvija" aicina tos rūpīgi izvērtēt, identificējot ziņojuma sūtītāju, kritiski vērtējot ziņojuma saturu, interneta adresi, uz kuru ved ziņojums, kā arī pieprasītās informācijas saturu.

"Maxima Latvija" atgādina, ka par akcijām, loterijām un citiem izdevīgiem piedāvājumiem tiek ziņots tikai oficiālajās "Maxima" vietnēs un saites ved uz uzticamiem avotiem – "www.maxima.lv" vai ar citu veikalu saistītu avotu.

Ja esat saņēmuši "Maxima" īsziņu, e-pastu vai izlecošu ziņojumu interneta pārlūkprogrammā, kura uzticamība rada bažas, mazumtirgotājs aicina pārliecināties par informācijas precizitāti "www.maxima.lv" vai arī rakstīt sociālajos medijos, uz e-pastu "info@maxima.lv", vai zvanīt uz informatīvo tālruni 80002020.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu