Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Sagūstīti gandrīz 600 okupanti. Sirskis par Ukrainas progresu Kurskas apgabalā

Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis 27. augustā paziņojis, ka bruņotie spēki Krievijas Kurskas apgabalā sagūstījuši 594 krievu karavīrus un kontrolē vairāk nekā 100 apdzīvotas vietas jeb 1294 kvadrātkilometrus teritorijas, vēsta Ukrainas izdevums "Ukrainska Pravda". 

"Līdz šodienai esam ieņēmuši 1294 kvadrātkilometrus teritorijas, kur ietilpst 100 apdzīvotu vietu. Esam būtiski papildinājuši arī karavīru apmaiņas fondu: šajā frontes līnijā sagūstīti 594 Krievijas bruņoto spēku karavīri," teica Sirskis.

Ģenerālis atkārtoti uzsvēra, ka viens no Kurskas operācijas mērķiem ir novirzīt ievērojamu Krievijas spēku daļu no Ukrainas frontes līnijām, sevišķi no Pokrovskas un Kurahovas.

"Šobrīd varam apstiprināt, ka uz Kurskas fronti ir pārvietoti aptuveni 30 000 Krievijas karavīru, un šis skaitlis pieaug," sacīja priekšnieks.

Viņš uzsvēra, ka krievi cenšas izvest vienības no citām frontes līnijām, bet pastiprina kaujas Pokrovskas frontē.

Kā ziņots, Ukrainas armija uzbrukumu Kurskas apgabalā sāka 6.augustā, pārraujot krievu robežapsardzību Sudžas rajonā, bet pēc tam sākot strauju virzību arī blakus esošajās teritorijās. Tādējādi, karadarbībai pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma ilgstot jau trešo gadu, Ukraina beidzot pārnesusi karu uz pašas agresorvalsts teritoriju.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu