Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Vētras nolauzto koku, zaru un lapu nodošanas punkti Rīgā darbosies līdz septembra sākumam

Vētras postījumi Rīgā - Biķernieku ielā.
Vētras postījumi Rīgā - Biķernieku ielā. Foto: TVNET aculiecinieks

Jūlija izskaņas vētras nolauzto koku, zaru un lapu nodošanas punkti Rīgā būs pieejami līdz septembra sākumam, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļā.

Pašvaldībā norāda, ka, mazinoties intensitātei jūlija izskaņas vētras radīto seku likvidēšanā, plānots, ka lapu, zaru un koksnes nodošanas punkts Mežaparkā, Siguldas prospektā 12, darbosies līdz 1.septembrim, savukārt Uzvaras bulvārī 16a - līdz 8.septembrim.

Līdz šim abos nodošanas punktos nodots aptuveni 2229 kubikmetri bioloģisko atkritumu, informē pašvaldībā.

Jau ziņots, ka pašvaldība vasaras vētras seku likvidēšanai, atvērusi divus bioatkritumu un lielo zaru un koksnes nodošanas punktus Uzvaras bulvārī 16a un Mežaparkā - Siguldas prospektā 12. Laukumos atvestā sašķirošanu koordinēja pašvaldības darbinieki.

Jau ziņots, ka naktī uz 29.jūliju Latviju skāra novērojumu vēsturē intensīvākās lietavas un spēcīgākā vasaras vētra, secinājis Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Vētra Rīgā 29. jūlijā:

Vētras stipruma vēja brāzmas 28. un 29. jūlijā novērotas Mērsragā, Daugavgrīvā, Rīgā, Bauskā, Jelgavā, Dobelē, Ventspilī un Liepājas piekrastē. Visstiprākās ziemeļu, ziemeļrietumu vēja brāzmas reģistrētas Rīgas centrā - 27,4 metri sekundē.

Savukārt visilgāk vētras stipruma brāzmas novērotas Daugavgrīvā - kopā 13 stundas pēc kārtas laikā no 28.jūlija plkst.23 līdz 29.jūlija plkst.12. Šajā laika posmā arī pārējās stacijās vismaz divas stundas vēja brāzmas sasniegušas vētras spēku.

Drona video: applūdusī Jelgava pēc 29.jūlija vētras:

VIDEO: Plūdi Mazo dzīvnieku patversmē Jelgavā

Foto: Applūdusī Mazo dzīvnieku patversme Jelgavā

VIDEO: Plūdi Jelgavā 29 jūlijā. Video autore – Eva 

Atgādinām, ka spēcīgais ciklons "Kirstija" papostīja un applūdināja ne tikai Jelgavas pilsētu un pagastus, bet arī Jūrmalu un galvaspilsētu Rīgu.

Video atskats: 29. jūlija vētra Jūrmalā

Vētras postījumi Jūrmalā:

VIDEO: Kauguru parks

VIDEO: Iebraukšana Jūrmalā 

TVNET fotogrāfa bildes no postījumiem Jūrmalā:

Ciklona "Kirstija" 29. jūlija postījumi Jūrmalā aculiecinieku acīm:

FOTO: Vētra Rīgā, 29. jūlijs

LU Botāniskais dārzs pēc 29. jūlija vētras:

29. jūlija vētras sekas NBD Salaspilī:

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu