Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Apple" septembra sākumā varētu prezentēt jaunāko "iPhone" modeli. Kas zināms līdz šim?

"Apple" izpilddirektors Tims Kuks.
"Apple" izpilddirektors Tims Kuks. Foto: AFP/SCANPIX

"Apple" izziņojis sava nākamā lielā notikuma datumu. Industrijas pārstāvji paredz, ka tajā tiks prezentēts arī "iPhone 16", vēsta CNN.

Tehnoloģiju gigants pirmdien, 9. septembrī, rīkos īpašu pasākumu ar nosaukumu "It's Glowtime" ("Laiks spīdēt").

Pasākums notiks plkst. 10 pēc vietējā laika Stīva Džobsa teātrī "Apple" parkā un tiks pārraidīts arī tiešsaistē.

Lai gan pagaidām nav īsti skaidrs, uz ko attiecas nosaukums "Laiks spīdēt", ir paredzams, ka galvenā jaunākā "iPhone" priekšrocība būs tajā integrētais mākslīgais intelekts (MI).

Jūnijā "Apple" savā ikgadējā izstrādātāju konferencē paziņoja par vairākām jaunām ģeneratīvā MI funkcijām "iPhone".

Uzņēmums iepazīstināja ar pirmajiem rīkiem un funkcijām, kuras izmanto "Apple Intelligence", sākot no personalizētas "Genmoji" — "Apple" MI ģenerētām emocijzīmēm — līdz ievērojami uzlabotākai "Siri", kas var atbildēt uz jautājumiem par jūsu grafiku, jūsu e-pasta saturu un jūsu tuvinieka lidojuma nolaišanās laiku.

Lai gan "iPhone 15 Pro Max" lietotāji, visticamāk, varēs piekļūt vismaz dažām mākslīgā intelekta funkcijām, gaidāmais "iPhone 16" būs pirmā ierīce, kas pilnībā izstrādāta, ņemot vērā ģeneratīvā MI iespējas.

Jūnija konferencē "Apple" arī paziņoja par sadarbību ar "ChatGPT" izstrādātāju "OpenAI".

Mākslīgais intelekts jau gadiem ilgi ir integrēts dažās "iPhone" funkcijās, taču jaunākās MI iespējas varētu uzlabot šīs funkcijas.

Tehnoloģiju analītiķis Andželo Zino sacīja, ka sajūsma par "iPhone 16" perspektīvām ir pieklusināta, jo jaunākās ģeneratīvā MI funkcijas tiks ieviestas nākamo gadu laikā. Uzlabotā "Siri" versija varētu ierasties, piemēram, 2025. gadā, sacīja Zino.

"Tas drīzāk būs evolūcijas process, nevis kāds liels sākums jauna "iPhone" ciklam," sacīja Zino.

Analītiķi sacīja, ka Apple pāreja uz lielāku MI integrēšanu, visticamāk, tikts veikta, izmantojot uzņēmuma virtuālo asistentu "Siri".

"Siri" apvienošana ar "OpenAI" jaunāko "ChatGPT-4o" versiju varētu ļaut virtuālajam asistentam atsaukt atmiņā attēlus, kas uzņemti pirms vairākiem gadiem, sniegt precīzāku informāciju un pat, iespējams, laika gaitā iemācīties par lietotāja vēlmēm un personību.

Viens no lielākajiem jautājumiem, protams, ir – cik jaunākais "iPhone" maksās.

"Apple" entuziasti gadiem ilgi diskutē par to, vai "iPhone" modeļiem vajadzētu būt lētākiem, savukārt investori dod priekšroku maksimālai peļņai.

Tehnoloģiju analītiķi neplāno milzīgu cenu lēcienu jaunākajam "Apple" produktam, taču MI iespēju iekļaušana "varētu paaugstināt telefona cenas visā pasaulē", sacīja Zino.

Apple konkurenti jau ir sākuši izmantot jaunākās MI piedāvātās iespējas, piemēram, "Samsung" ieviesis funkciju "circle to search" ("apvelc, lai meklētu"), kas ļauj lietotājiem ātri atrast informāciju, ierīces ekrānā ar pirkstu apvelkot priekšmetu vai ko citu, par ko lietotājs vēlas uzzināt vairāk.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu