Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Pie Āgenskalna ostas manīts rosīgs bebrs

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pirmdienas vakarā Āgenskalnā, Rīgā, manīts laisks bebrs, kurš rosījies gar ūdenī esošu koku, ziņo "Apollo.lv" aculiecinieks.

Bebrs droši rosījies pie Āgenskalna ostas, īpaši neuztraucoties par netālu esošo filmētāju.

Video: Bebrs rosās pie Āgenskalna

Galvaspilsētā ir vairāki simti citu bebru, kuru populācija strauji augusi labvēlīgo apstākļu, piemēram, dabisko ienaidnieku trūkuma dēļ.

Speciālistu rīcībā esošā informācija liecina, ka bebri ir visur, kur ir ūdens. Bebri kā lielie grauzēji dzīvo gan mazajās upītēs (Dreiliņupīte, Šmerļupīte, Mārupīte, Langa, Piķurga, Bišumuižas grāvis, Mailes grāvis u.c.), gan daļā meliorācijas sistēmu, kas ir nostāk no apdzīvotām vietām, piemēram, gar Jaunciema gatvi, Trīsciemā.

Bebri dzīvo arī teritorijās, kurās nav ūdensteces, bet pie ūdens – Lucavsalā, Ķīpsalā, gar Buļļupi, pie Ķīšezera, pie Juglas ezera, gar Hapaka grāvi.

Bebriem savu dzīves apstākļu uzlabošanai ir liela vēlme veidot dambjus upītēs, grāvjos un caurtekās, appludinot plašas teritorijas, turklāt dambju būvēšanai nograužot vai sabojājot kokus lielā apmērā un plašās zonās.

Tas rada zaudējumus gan iedzīvotājiem, gan pašvaldībai – tiek bojātas ēkas, pārpurvoti meži, pļavas, dārzi un mazdārziņi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu