Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Kura lidosta ir vislabāk savienota ar pasauli? (1)

Lidmašīna. Ilustratīvs attēls
Lidmašīna. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Stambulas lidosta, kas tika atvērta tikai pirms dažiem gadiem, 2018.gadā, ir atzīta par vislabāk savienoto lidostu ar apkārtējo pasauli. Tā nodrošina tiešos lidojumus uz 309 galamērķiem visā pasaulē, vēsta CNN, atsaucoties uz jaunākajiem aviācijas analītikas uzņēmuma "Cirium" datiem.

Lielāko daļu no lidojumiem nodrošina lidsabiedrība "Turkish Airlines", kas apkalpo vairāk valstu nekā jebkura cita aviosabiedrība.

Aptuveni 90 miljoni pasažieru gadā tiek pārvadāti caur Stambulas lidostu, padarot to par septīto noslogotāko lidostu pasaulē. Tās kapacitāte ir 200 miljoni pasažieru gadā.

Pēc Stambulas lidostas nākamās sarakstā ir Eiropas lidostas: Frankfurtes lidosta, Šarla de Golla lidosta Parīzē un Amsterdamas Šipholas lidosta.

Čikāgas O'Hēras lidosta ir vislabāk ar citām valstīm savienotā lidosta Ziemeļamerikā, ierindojoties ceturtajā vietā kopā ar Šipholas lidostu, un tā piedāvā tiešos lidojumus uz 270 galamērķiem.

Dubaijas starptautiskā lidosta ir sestajā vietā ar 269 tiešajiem galamērķiem. Saskaņā ar Starptautiskās lidostu padomes datiem Dubaija 2023. gadā apkalpoja aptuveni 87 miljonus pasažieru, kas ir gandrīz par trešdaļu vairāk nekā 2022. gadā.

Septītajā vietā atrodas Dalasas Fortvortas starptautiskā lidosta, un tā ir arī otrā lielākā lidosta ASV pēc platības, tūlīt aiz Denveras starptautiskās lidostas Kolorādo štatā.

Šanhajas Pudongas starptautiskā lidosta ir astotajā vietā, un tā ir vislabāk savienotā lidosta Āzijā, kas piedāvā tiešos lidojumus uz 243 galamērķiem.

Pasaulē noslogotākā lidosta pēc pasažieru skaita ir Atlantas Hārtsfīldas-Džeksonas starptautiskā lidosta, kas ir devītajā vietā un piedāvā tiešos lidojumus uz 237 galamērķiem.

Pēdējo vietu pirmajā desmitniekā ieņem Romas Fjumičīno lidosta, kas piedāvā 234 tiešos lidojumus.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu