Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Maģiskais Džonsons asi atbild basketbolistam, kurš noniecināja NBA leģendas

Maģiskais Džonsons.
Maģiskais Džonsons. Foto: Reuters/ScanPix

Viens no visu laiku labākajiem Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem Maģiskais Džonsons atbildējis Minesotas "Timberwolves" līderim Entonijam Edvardsam par nicinošajiem komentāriem, raksta "Bleacher Report".

Sarunā ar "Wall Stree Journal" Edvardss pārsteidza basketbola līdzjutējus un NBA leģendas ar ārkārtīgi kritisku viedokli:

"Saka, ka agrāk bija grūtāk spēlēt nekā tagad, bet es nedomāju, ka tad kāds bija prasmīgs. Man liekas, ka Maikls Džordans ir vienīgais, kuram bija īsta prasme."

Pieckārtējais NBA čempions nekomentēja Edvardsa teikto. Viņš basketbolistam veltīja īsu un konkrētu teikumu:

"Es neatbildu čalim, kuram nav čempionu titulu."

Džonsons tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem basketbolistiem. Astoņdesmitajos gados viņš izcīnīja piecus NBA čempionu titulus. Trijos no fināliem tieši Džonsons tika atzīts par labāko spēlētāju. Viņu trīsreiz novērtēja arī kā NBA regulārās sezonas vērtīgāko basketbolistu. Džonsonam pieder NBA rekordi vidēji spēlē izdarītajās rezultatīvajās piespēlēs regulārajā sezonā (11,2), kā arī "play-off" (12,3).

Turpretim 23 gadus vecais Edvardss tiek vērtēts kā viens no šīs paaudzes labākajiem spēlētājiem. 2023./24. gada sezonā viņš kopā ar "Timberwolves" sasniedza Austrumu konferences finālu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu