Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

"Bija redzamas tikai kājas." Indonēzijā krokodils apēdis sievieti

Foto: @whatsn2day/"X"

54 gadus vecajai indonēzietei Halimai Rahabauai nāvējoši uzbrucis 4,27 metrus garš krokodils. Pēc sievietes nogalināšanas krokodils viņu sācis ēst – reptiļa vēderā tika atrastas viņas ķermeņa daļas, vēsta Lietuvas izdevums "15min.lt".

Uzbrukuma laikā Rahabaua Moluku salas Vali upē mazgājusi traukus. Krokodils viņu sagrābis un nokodis viņai rokas un kājas. 

Traģēdijas aculiecinieks Ali Rahangmetane notikuma laikā gāja pār Vali upes tiltu un ūdenī redzēja briesmīgu skatu – cilvēka kājas un zarnas. Vēlāk vīrietis piegājis tuvāk pie upes un redzēja, ka ķermeņa daļas tiesā krokodils.

"Es nevarēju pateikt, vai tā bija sieviete vai vīrietis. Bija redzamas tikai zarnas un kājas," vietējiem medijiem teica Rahangmetane.

Notikuma vietā ieradusies policija un nošāva krokodilu mātīti, kas joprojām plosīja Halimas sakropļoto līķi. Vietējie iedzīvotāji krokodilu aizstiepa uz ciematu un atgrieza vaļā tā vēderu, kur atrada Halimas ķermeņa daļas.

Halimas mazmeita Džamia Seknuna teica, ka iepriekš redzēja savu vecmāmiņu staigājam pie upes ar austeru spaini. Pēc tam viņa gājusi uz upi, lai nomazgātu traukus, bet neatgriezās.

Indonēzijas arhipelāgā, kas pasaulē pazīstams ar daudzveidīgo un bieži vien bīstamo savvaļas dabu, mīt 14 krokodilu sugas, tostarp agresīvi estuāra krokodili.

Šie zvēri arvien biežāk ierodas cilvēku apdzīvotās vietās, jo ​​pārmērīga zvejošana izraisa iznīcina biotopus, izraisot to dabiskā medījuma samazināšanos, turklāt piekrastes teritorijas tiek pārveidotas par lauksaimniecības zemēm.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu