Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Krievijas vēstniecība Francijā pieprasa iespēju piekļūt Durovam

Pāvels Durovs.
Pāvels Durovs. Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas vēstniecība Francijā 25. augustā ziņoja, ka diplomāti pieprasījuši, lai Francijas varasiestādes nodrošina konsulāro piekļuvi "Telegram" dibinātājam Pāvelam Durovam, kurš 24. augustā aizturēts Parīzes lidostā, vēsta "Meduza".

"Šodien Francijas puse joprojām izvairās no sadarbības šajā jautājumā," teikts vēstniecības paziņojumā, kas publicēts "Telegram".

Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova telekanālam "Rossija 24" sacīja, ka diplomāti "nekavējoties" sazinājušies ar Francijas pusi, uzzinot par Durova aizturēšanu.

"Problēma ir tāda, ka... Pāvelam Durovam ir Francijas pilsonība. Attiecīgi Parīzei, Francijai viņš pirmām kārtām ir savas valsts pilsonis,” sacīja Zaharova (citēts Krievijas propagandas medijā "TASS").

Krievijas vēstniecība arī piebilda, ka sazinās ar Pāvela Durova advokātu. Laikraksts "Izvestia" ziņo, ka Durova intereses pārstāv franču advokāts.

"Novaja gazeta Jevropa" galvenais redaktors Kirils Martinovs akcentē, ka Durova pārstāvji līdz šim nav vērsušies pēc palīdzības Krievijas konsulātā, neraugoties uz Krievijas diplomātisko dienestu neatlaidīgajiem mēģinājumiem sniegt šādu palīdzību.

Turklāt Krievijā dažu stundu laikā tika uzsākta plaša kampaņa "Durova atbalstam", kuras galvenais sauklis ir Durova "atgriešanās dzimtenē". Kampaņā jau ir iesaistījies varai pietuvinātais dziedātājs "Šaman", Valsts domes deputāti un tiesībsardze Tatjana Moskaļkova.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu