Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Sanitai Buliņai pasaules čempionātā vasaras biatlonā piektā vieta sprintā

Sanita Buliņa
Sanita Buliņa Foto: Latvijas Biatlona federācija

Latvijas sportiste Sanita Buliņa sestdien Igaunijā pasaules čempionātā vasaras biatlonā sešu kilometru sprintā izcīnīja piekto vietu, Annija Keita Sabule ieņēma 16., Baiba Bendika - 21. un Sandra Buliņa - 26.vietu.

Sanita Buliņa reizi kļūdījās šaušanā stāvus un finišēja piektajā vietā, uzvarētājai čehietei Terezai Vobornīkovai, kura šāva precīzi, piekāpjoties 32,2 sekundes.

Vobornīkova finišēja 16 minūtēs un 48,5 sekundēs, par 0,1 sekundi apsteidzot Beļģijas sportisti Loti Lī, kura arī sašāva visus desmit mērķus.

Trešā ar vienu kļūdu šaušanā bija uzvarētāja supersprintā slovākiete Paulīna Batovska-Fialkova, uzvarētājai zaudējot 13,5 sekundes, bet Buliņu apsteidza arī poliete Joanna Jakiela, kura ar vienu kļūdu šaušanā Vobornīkovai zaudēja 19,5 sekundes.

Sabule ar vienu kļūdu šaušanā ieņēma 16.vietu, uzvarētājai piekāpjoties minūti un 4,1 sekundi, Bendika ar četrām kļūdām šautuvē ieņēma 21.vietu, čehietei piekāpjoties minūti un 20,4 sekundes, bet Sandra Buliņa ar divām kļūdām šaušanā 66 sportistu konkurencē bija vēl piecas vietas zemāk, Vobornīkovai piekāpjoties minūti un 29,4 sekundes.

Slēpošanas ātrumā Bendika 6,4 sekundes zaudēja vien čehietei Lucijei Harvātovai.

Jau ziņots, ka piektdien Bendika 7,5 kilometru supersprintā ieņēma 12.vietu. Sandra Buliņa un Sabule savās grupās ieņēma devīto vietu, bet Sanita Buliņa - 11.vietu, finālam nekvalificējoties.

Iepriekš ziņots, ka sestdien vīriešu sacensībās 7,5 kilometru sprintā Andrejs Rastorgujevs ieņēma piekto vietu.

Svētdien juniori cīnīsies iedzīšanā un pieaugušie aizvadīs sacensības ar kopēju startu.

Pasaules čempionāts vasaras biatlonā Otepē notiks līdz 25.augustam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu