Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Noriss uzvar Nīderlandes F-1 "Grand Prix" kvalifikācijā

Foto: Hasan Bratic/SIPA/Scanpix

"McLaren" komandas pilots Lando Noriss sestdien Zandvortā bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) Nīderlandes "Grand Prix" kvalifikācijā.

Noriss trešo reizi šosezon uzvarēja kvalifikācijā un sacensības svētdien sāks no pirmās starta pozīcijas. Viņš apli veica minūtē un 09,673 sekundēs.

Otrais, atpaliekot 0,356 sekundes, bija mājinieks Makss Verstapens ("Red Bull"), bet trešais - vēl viens "McLaren" pilots Oskars Piastri, kurš apli trešajā kvalifikācijas sesijā veica minūtē un 10,172 sekundēs.

Ceturto vietu ieņēma Džordžs Rasels ("Mercedes"), piekto - Serhio Peress ("Red Bull"), bet sesto - "Ferrari" pilots Šarls Leklērs.

Labāko desmitniekā iekļuva arī Fernando Alonso ("Aston Martin"), Aleksandrs Albons ("Williams"), Lenss Strols ("Aston Martin") un Pjērs Gaslī ("Alpine").

Tikai 11.vietu ieņēma otrs "Ferrari" braucējs Karloss Sainss, bet 12.vietu - septiņkārtējais pasaules čempions Luiss Hamiltons ("Mercedes").

Pēc avārijas trešajā treniņu sesijā sestdien kvalifikācijas braucienu nevarēja veikt amerikānis Logans Sārdžents ("Williams"), jo mehāniķi nepaspēja sagatavot sadauzīto mašīnu.

Jau ziņots, ka trešajos treniņbraucienos sestdien lietainos laika apstākļos labāko rezultātu sasniedza Gaslī, kurš apli pieveica minūtē un 20,311 sekundēs. Otrais bija Kevins Magnusens ("Haas"), bet trešais - Valteri Botass no "Sauber".

Ceturtajā vietā ierindojās Noriss, piektajā - Alonso, bet sestajā - Estebans Okons ("Alpine").

Tikai 17. labāko rezultātu sasniedza Verstapens, Gaslī zaudējot 4,049 sekundes.

Tāpat kā otrajos treniņbraucienos trases nožogojumā iebrauca Niko Hikenbergs ("Haas"), šoreiz avarējot 11.pagriezienā.

Smagu avāriju pēc tam piedzīvoja Sārdžents, kurš izejā no trešā līkuma uzbrauca zālei un ietriecās nožogojumā, trasē parādoties sarkanajiem karogiem. Sārdžents pēc avārijas apliecināja, ka viņam nekas nekait.

Bez apļa laika palika Juki Cunoda (RB) un Peress.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajā treniņbraucienu sesijā ātrākais bija Noriss ("McLaren"), bet otrajos treniņbraucienos - Rasels.

Verstapens Nīderlandes "Grand Prix' ir uzvarējis jau trīs reizes pēc kārtas. Svētdien nīderlandietis kopš debijas F-1 2015.gadā aizvadīs savas 200. "Grand Prix" sacensības.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 277 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 199 punktiem ieņem Noriss, trešais ar 177 punktiem ir Leklērs, ceturtais ar 167 punktiem - Piastri, piektais ar 162 punktiem - Sainss. Hamiltonam ir 150 punkti, Serhio Peresam ("Red Bull") - 131, bet Raselam - 116 punkti.

Arī svētdien, kad tiks aizvadīta Nīderlandes "Lielās balvas" izcīņa, trasē gaidāms lietus.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu