Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Prokurors: Jahtas nogrimšana Sicīlijā, iespējams, saistīta ar slepkavības mēģinājumu (1)

Foto: IGOR PETYX/EPA

Itālijā prokuratūra uzsākusi izmeklēšanu nedēļas sākumā pie Sicīlijas krastiem nogrimušās jahtas lietā, kurā gāja bojā septiņi cilvēki, bet 15 tika izglābti. Nav izslēgts, ka, iespējams, tika pastrādāta slepkavība bez iepriekšēja nodoma, vēsta medijs "The Guardian".

Viens no bojāgājušajiem, kas tika atrasts pirmdien, ir kanādiešu-antigviešu tautības šefpavārs Rekaldo Tomass, kurš strādāja jahtā. Tāpat starp bojāgājušajiem ir britu uzņēmējs Maiks Linčs un viņa 18 gadus vecā meita Hanna Linča, uzņēmuma "Morgan Stanley International" direktors Džonatans Blūmers un viņa sieva Džūdija Blūmere, amerikāņu jurists Kriss Morvillo un viņa sieva Neda Morvillo.

Kopumā uz jahtas atradās 22 cilvēki, no kuriem 15 izdzīvoja. Viņu vidū ir arī Linča sieva, kuras uzņēmumam piederēja jahta un jahtas kapteinis.

Sestdien preses konferencē virsprokurors Ambrodžo Kartozio paziņoja, ka ir sākta izmeklēšana par slepkavību bez iepriekšēja nodoma.

Lielākā daļa upuru tika atrasti jahtas kreisajā pusē, kur tie grimšanas brīdī, iespējams, meklēja glābiņu, informēja Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve.

Patlaban eksperti ir neizpratnē, kā jahta varēja nogrimt 60 sekunžu laikā. Itālijas plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz krasta apsardzi, ziņoja, ka jahtai esot palikusi vaļā lūka un ķīlis bijis daļēji pacelts, kā rezultātā tā strauji nogrimusi. Izmeklētāji gan norāda, ka, kamēr jahtas vraks vēl nav izcelts, par to vēl pāragri spriest.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu