Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Latvija un Ukraina paraksta saprašanās memorandu kiberdrošības jomā

Foto: PeopleImages.com - Yuri A/Shutterstock

Latvija un Ukraina parakstījušas saprašanās memorandu par kiberdrošību, kas veidos juridisko ietvaru sadarbībai un nodrošinās tehnisko un cilvēkresursu izmantošanu šajā jomā,

Memorands veicināšot informācijas apmaiņu starp Latviju un Ukrainu par dažādiem kiberdraudiem, kā arī tiks veidoti divpusējie komunikācijas kanāli ar mērķi uzlabot ziņošanu par kiberincidentiem un pieredzes un pozitīvo piemēru apmaiņu.

Tāpat saprašanās memorands paredz sadarbību izglītības, izpētes, izstrādes un inovāciju jomā, kopīgu publisko pasākumu organizēšanu, kā arī citu darbību veikšanu pēc savstarpējas vienošanās, informē Aizsardzības ministrija.

Memorandu Kijivā parakstīja Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) un Ukrainas Valsts speciālo sakaru un informācijas aizsardzības dienesta vadītājs Jurijs Mirorenko.

Sprūds uzver, ka Latvijas un Ukrainas sadarbība kiberdrošības jomā ir īpaši svarīga, jo Ukrainas sniegtās zināšanas par kara laikā gūto pieredzi ļaus Latvijai īstenot pārdomātākus risinājumus, lai stiprinātu noturību un palielinātu gatavību gan miera laikā, gan krīzes situācijās.

Viņš atgādina, ka Krievija īsteno kiberuzbrukumus pret rietumvalstu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju infrastruktūru, mēģinot izraisīt būtisko pakalpojumu traucējumus.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu