Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Malaizijā sieviete pazūd astoņus metrus dziļā bedrē

Foto: Vincent Thian/AP

Malaizijas galvaspilsētā Kualalumpurā kāda sieviete iekritusi astoņus metrus dziļā bedrē, kas pēkšņi izveidojusies zem kājām, vēsta raidorganizācija BBC.

Kā ziņo vietējā policija, 48 gadus vecā Indijas pilsone sēdēja uz soliņa ceļa malā, kad zeme zem viņas kājām pēkšņi iegruva. Sociālajos tīklos publicēti video, kuros redzams, kā glābēji, izmantojot kāpnes, āmurus, ekskavatorus, lai atbrīvotu ceļu, cenšas iekļūt bedrē. Tomēr no sievietes ne vēsts.

Vietējā policija ziņo, ka skatīs videonovērošanas kameru ierakstus un runās ar aculieciniekiem, lai gūtu skaidrāku priekšstatu par notikušo.

Bedres parasti veidojas, kad pazemes ūdens izšķīdina iežus virspusē, izraisot caurumu veidošanos.

Lai gan pasaulē nav precīzu datu, ģeologi apgalvo, ka šādas bedres ir samērā izplatītas. Tomēr cilvēki ievainojumus gūst ļoti reti.

Viena no salīdzinoši nesenākajām katastrofām, kas saistīta ar bedru izveidošanos, upuru skaita ziņā notika Kanādā 2010.gadā. Toreiz četru cilvēku ģimene gāja bojā pēc tam, kad visu viņu māju Monreālas apkaimē "aprija" izveidojusies plaisa.

Savukārt pasaulē lielākā izrakumu bedre atrodas Ķīnas dienvidrietumos. Tās dziļums ir 660 metri, un pētnieki uzskata, ka tā izveidojusies pirms vairāk nekā 128 000 gadu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu