Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Skolēni var piedalīties radošajā konkursā "Mantojums mieram"

Tukša mācību klase. Ilustratīvs attēls.
Tukša mācību klase. Ilustratīvs attēls. Foto: BlurryMe/Shutterstock.com

Lai veicinātu bērnu un jauniešu izpratni par kultūras mantojuma nozīmi miera veicināšanā, no piektdienas līdz 30. septembrim skolēni no visas Latvijas ir aicināti piedalīties radošajā konkursā "Mantojums mieram", informēja Latvijas Kara muzeja pārstāve Liena Kindzule.

Lai veicinātu bērnu un jauniešu izpratni par kultūras mantojuma nozīmi miera veicināšanā, no piektdienas līdz 30.septembrim skolēni no visas Latvijas ir aicināti piedalīties radošajā konkursā "Mantojums mieram", aģentūru LETA informēja Latvijas Kara muzeja pārstāve Liena Kindzule.

Konkurss organizēts, atzīmējot divus notikumus - Starptautisko miera dienu, kas ik gadu tiek atzīmēta 21.septembrī, kā arī UNESCO Konvencijas par kultūras vērtību aizsardzību bruņota konflikta gadījumā 70.gadadienu. Konvencijas mērķis ir stiprināt mieru, veicinot kultūru daudzveidību un savstarpēju cieņu valstu starpā.

UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Baiba Moļņika norāda, ka konvencija balstās pārliecībā, ka jebkuras tautas kultūras vērtību izpostīšana nozīmē visas cilvēces kultūras vērtību zaudējumu. Viņasprāt, tāpēc svarīgākie miera avoti ir kultūra, izglītība un zinātne. Pasākuma rīkotāji konkursā grib iepazīties ar jauniešu domām un izpratni par miera vērtību.

Skolēni vecumā no 12 līdz 18 gadiem ir aicināti iesniegt radošo darbu vienā no trim konkursa kategorijām - "Gatavo mieram", "Zīmē mieram" un "Filmē mieram". Radošo konkursu organizē Latvijas Kara muzejs un UNESCO Latvijas Nacionālā komisija sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties Latvijas Kara muzeja mājaslapā. Konkursa darbus var iesniegt elektroniski, augšupielādējot tos, sekojot saitei "ej.uz/MantojumsMieram". Konkursa darbu vērtēšana notiks divās vecuma grupās - no 12 līdz 14 gadiem un no 15 līdz 18 gadiem. Konkursa darbus vērtēs speciāli izraudzīta konkursa žūrija, kas pārstāvēs kulinārijas, mākslas un satura veidošanas nozares.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu