Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

"Karš ir atgriezies Krievijā!" Zelenskis uzrunājis tautiešus Ukrainas Neatkarības dienā (1)

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: picture alliance / SvenSimon-ThePresidentialOfficeU

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis 24. augustā, apsveicot ukraiņus Neatkarības dienā, norādījis, ka Krievija vēlējās iznīcināt Ukrainu, bet tagad karš atgriezies Krievijā.

Zelenskis sacīja, ka video ar uzrunu ierakstījis Sumu reģionā, netālu no Krievijas robežas, kur Ukrainas armija 6.augustā sāka iebrukumu Krievijas Kurskas apgabalā.

Prezidents sacīja, ka tie, kas vēlas sēt ļaunumu Ukrainas zemē, novāks augļus savā teritorijā, piebilstot, kas tas nav pravietojums vai akla atriebība, bet gan taisnīgums.

"Krievija tiecas pēc viena: mūs iznīcināt. Tā vietā mēs šodien svinam 33.Ukrainas Neatkarības dienu. Un tas, ko ienaidnieks atnesa uz mūsu zemi, tagad ir atgriezies savās mājās," uzsvēra Zelenskis.

Zelenskis nodēvēja Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu par "slimu vecu puisi no Sarkanā laukuma, kurš pastāvīgi visiem draud ar sarkano pogu", un uzsvēra, ka Putins nediktēs savas sarkanās līnijas ukraiņiem.

"Pirms 33 gadiem Ukraina atdzima uz pasaules kartēm, un šodien Ukraina iekarojusi visas pasaules sirdi. Tā iedvesmo ar drosmi, tā kalpo par piemēru, kā nebaidīties no Putina," uzsvēra prezidents.

Viņš pateicās visiem, kuri aizstāv Ukrainas neatkarību, un solīja, ka Krievijas atbildēs par to, ko pastrādājusi Ukrainas zemē.

Kā ziņots, Ukrainas armija uzbrukumu Kurskas apgabalā sāka 6.augustā, pārraujot krievu robežapsardzību Sudžas rajonā, bet pēc tam sākot strauju virzību arī blakus esošajās teritorijās. Tādējādi, karadarbībai pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma ilgstot jau trešo gadu, Ukraina beidzot pārnesusi karu uz pašas agresorvalsts teritoriju.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu