Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO "Pats tur aizpeldēšu!" Pārgalvīgs atpūtnieks kunga prātā nolemj pārpeldēt Daugavu un pretojas likumsargiem (2)

Foto: Rīgas valstspilsētas pašvaldības policija

Kāds pārgalvīgs peldētājs kunga prātā bija nolēmis saviem spēkiem pārpeldēt Daugavu turp un atpakaļ. Vīrieša izdarības pamanīja garāmgājēji, kuri sazinājās ar dienestiem, vēsta "Degpunktā".

Vīrietis bija nolēmis pārpeldēt Daugavu no Krastmalas uz Zaķusalu un atpakaļ. Atpakaļceļā viņu pārtvēra pašvaldības policijas darbinieki.

Likumsargi vīrieti aicināja peldēt atpakaļ uz krastu, nevis mērot pārgalvīgo ceļu atpakaļ uz krastmalu.

Vīrietis spītīgi pretojās policistu aicinājumiem, uzstājot, ka pats aizpeldēs līdz galam un palīdzība nav vajadzīga.

Tomēr likumsargi nolēma pārtraukt vīrieša ālēšanos, jo bija skaidrs, ka vīrietis ir stipri iereibis.

Rīgas valstspilsētas pašvaldības policija (RVPP) vēsta, ka ceturtdien, 22. augustā, neilgi pirms pusdienlaika no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta saņēma informāciju par kādu, iespējams, slīkstošu personu Daugavā starp Salu tiltu un Dzelzceļa tiltu. Uz notikuma vietu nekavējoties devās RVPP Drošības uz ūdens pārvaldes Lucavsalas un Ķīšezera glābšanas stacijas glābēji.

Ierodoties notikuma vietā, policisti apsekoja ūdenstilpni, kur apmēram pa vidu Daugavai pamanīja peldošu vīrieti, kurš izaicināja savu likteni. Piebraucot ar laivu pie personas, policijas darbinieki konstatēja, ka vīrietis ir stiprā alkohola reibumā. Persona vairākas reizes teica, ka viņam palīdzība neesot nepieciešama un viņš pats tikšot galā, tomēr, ņemot vērā viņa reibumu un ūdenstilpes dziļumu, kurā viņš iepeldēja, likumsargi pieņēma lēmumu vīrieti iecelt laivā un nogādāt krastā, kur viņu sagaidīja mediķi.

Pēc apskates ārsti pieņēma lēmumu vīrieti hospitalizēt uz medicīnas iestādi.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu