Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Rīgā sestdien ar raibu programmu tiks svinēti apkaimju svētki (1)

Nordeķu parks.
Nordeķu parks. Foto: Rīgas dome

24. augustā Rīgā, Nordeķu parkā un Dreiliņkalnā, tiks svinēti apkaimju svētki, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Apkaimju svētkos Nordeķu parkā notiks gadatirgus. Pa dienu norisināsies arī iedzīvotāju forums un ekskursijas, kā arī izglītojošas performances.

Uz skatuves uzstāsies vietējās apkaimes kopienas kolektīvi, bērnu ansambļi un pazīstami mūziķi, notiks radošas mākslas un kustību darbnīcas bērniem, jauniešiem un ģimenēm.

Dienas garumā norisināsies mālu veidošanas, zīmēšanas un rotaļu darbnīcas. Notiks fitnesa, orientēšanās, roundneta un Rīgas cirka skolas nodarbības, varēs spēlēt badmintonu, novusu un citas sporta spēles. Rakstniecības un mūzikas muzejs piedāvās ekskursijas par literārām tēmām Iļģuciema apkaimē.

Mūzikas programmā varēs dzirdēt Kristīnes Pāžes bērnu multiplikāciju filmu mūzikas koncertu "Astoņi kustoņi", kultūras centra "Iļģuciems" kamerkora "Muklājs" un grupu "Kalnejas", "Čipsis un Dullais" un "Big Al & The Jokers" koncertus.

Svētki tiks svinēti arī Dreiliņkalna parkā. Tur varēs iesaistīties radošajās darbnīcās un sportiskās aktivitātēs, koprades laikmetīgās mākslas objekta tapšanā, apmeklējot apkaimju biedrību un uzņēmumu "kvartālu".

Radošās darbnīcas, koprades darbnīca un sportiskas aktivitātes darbosies laikā no plkst.12 līdz 20, bet apkaimju biedrību un uzņēmumu "kvartāls" - līdz plkst.17.

Svētkos izstāsies Sonora Vaice, Julianna Tīruma ar pavadošo sastāvu, grupa "Standarts", dziedātāja Būū un grupa "Duende".

Tāpat dienas garumā gaidāma arī mūzikas improvizācijas darbnīca, burvju mākslinieka priekšnesumi un citas izklaides.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu