Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Kenediju dzimtas atvase aptur savu vēlēšanu kampaņu un pauž atbalstu Trampam

Roberts Kenedijs
Roberts Kenedijs Foto: Getty Images

Neatkarīgais Baltā nama saimnieka kandidāts Roberts Kenedijs jaunākais pievienojies republikāņu kandidātam Donaldam Trampam uz skatuves mītiņā Arizonā neilgi pēc tam, kad viņš paziņoja par vēlēšanu kampaņas apturēšanu atsevišķos štatos, vēsta BBC. 

70 gadus vecais Kenedijs, kurš lielāko dzīves daļu bija demokrāts un Kenediju dinastijas pēcnācējs, sacīja, ka principi, kas lika viņam pamest partiju, tagad likuši viņam "atbalstīt prezidentu Trampu".

Pirms Trampa atbalstīšanas viņš piektdienas preses konferencē Fīniksā, Arizonas štatā, sacīja, ka izņems savu vārdu no vēlēšanu biļeteniem 10 svārstīgajos štatos, kur viņa balotēšanās varētu ietekmēt republikāņu kandidāta Donalda Trampa vai demokrātu kandidātes Kamalas Herisas izredzes uz uzvaru.

"Apmēram 10 svārstīgajos štatos, kur mana klātbūtne būtu traucējoša, es noņemšu savu kandidatūru, esmu jau sācis to darīt un aicinu vēlētājus [tur] nebalsot par mani," sacīja Kenedijs.

"Es gribu, lai visi zinātu, ka es neizbeidzu savu kampaņu. Es vienkārši to apturu, nevis izbeidzu," sacīja Kenedijs.

Viņš lika saprast, ka pārējos štatos balsošana par viņu turpināsies, nekaitējot Trampam vai Herisai.

Tramps slavēja Kenedija kungu kā "fenomenālu" un "izcilu", sveicot viņu uz skatuves mītiņā Glendeilā. Kamala Herisa savā reakcijā pauda, ka centīsies "nopelnīt" Kenedija vēlētāju atbalstu.

Kenedijs, Amerikas slavenākā politiskā klana atvase, ir vides tiesību jurists un ilggadējs vakcīnu skeptiķis, bet viņa kampaņa nav guvusi atbalstu vidusmēra vēlētāju vidū. Saskaņā ar jaunākās aptaujas datiem atbalsts Kenedijam visā valstī ir apmēram 5%.

Analītiķi uzskata, ka saspringtajā cīņā starp Herisu un Trampu Kenedija atbalstītāju balsis varētu noteikt iznākumu dažos svārstīgajos štatos.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu