Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

FOTO Pie Brīvības pieminekļa izskanējis Baltijas ceļam veltīts koncerts "Vienoti brīvībai" (1)

Baltijas ceļa 35. gadadienai veltīts koncerts "Vienoti brīvībai" laukumā pie Brīvības pieminekļa.
Baltijas ceļa 35. gadadienai veltīts koncerts "Vienoti brīvībai" laukumā pie Brīvības pieminekļa. Foto: Edijs Pālens/LETA

Godinot Baltijas ceļa 35. gadadienu, 23. augustā Rīgā notika koncerts "Vienoti brīvībai" un starptautiskā izstāde "Akcija Baltijas ceļš – vienoti brīvībai " Brīvības laukumā, kā arī citi pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļā.

No plkst. 18 Brīvības laukumā izskanēja koncerts "Vienoti brīvībai". Pirms svinīgā koncerta klātesošos uzrunāja pirmais Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs Dainis Īvāns, Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), kultūras ministre Agnese Lāce (P) un Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).

Foto: Baltijas ceļa 35. gadadienai veltīts koncerts "Vienoti brīvībai"

Brīvības laukumā izskanēja komponista Mārtiņa Miļevska radītās koncertprogrammas pirmatskaņojums, kurā satiekas bungu un dūdu grupa "Auļi" un orķestris "Rīga". Koncerta atklāšanā dziedāja vīru kopa "Vilki". 

"Tas būs ļoti spilgts un muzikāli daudzveidīgs vēstījums - amplitūdā no liriski pastorālām,vietumis meditatīvām nokrāsām līdz varenam, episkam un vitālu pulsāciju piesātinātam skaņu rakstam, kur organiski saplūst akadēmisko un tautas mūzikas instrumentu tembri," pirms pasākuma pauda orķestra "Rīga" mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Valdis Butāns.

Savukārt plkst. 13 Brīvības laukumā svinīgi atklāta starptautiskā izstāde "Akcija Baltijas ceļš - Vienoti brīvībai". Kā norāda pašvaldībā, izstāde sniedz iespēju iepazīt Latvijas Nacionālā arhīva, kā arī Lietuvas un Igaunijas arhīvu dokumentārās liecības par šo notikumu, tādējādi, veidojot sabiedrības izpratni par Baltijas ceļa nozīmi Baltijas valstu vēsturē.

Lai ar izstādi pilnvērtīgi varētu iepazīties visi interesenti, tās teksti pieejami latviešu un angļu valodā. Izstāde plānota kā nozīmīgs publiskās vēstures komunikācijas veids, kas pieejams plašai sabiedrībai, norāda pašvaldībā.

Izstāde tapusi ar Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu. Tā būs pieejama apmeklētājiem līdz šā gada 10. septembrim, savukārt pēc eksponēšanas Rīgā, izstāde, sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Prāgā, no 16. septembra līdz 29. septembrim būs skatāma Prāgā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu