Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Nīderlandes F-1 "Grand Prix" pirmajos treniņos ātrāko rezultātu uzstāda Noriss un Rasels

Lando Noriss
Lando Noriss Foto: SIPA/Scanpix

Lando Noriss un Džordžs Rasels 23. augustā Zandvortā bija ātrākie Pirmās formulas (F-1) Nīderlandes "Grand Prix" pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Pirmajā treniņbraucienu sesijā, kas lielākoties aizritēja slapjos laika apstākļos, Noriss ("McLaren") ātrāko apli veica minūtē un 12,322 sekundēs, par 0.201 sekundi apsteidzot mājinieku Maksu Verstapenu ("Red Bull") un par 0,684 sekundēm - "Mercedes" pilotu britu Luisu Hamiltonu.

Ceturtais bija "Ferrari" braucējs Karloss Sainss, piektais - Hamiltona komandas biedrs Rasels, bet sestais - Aleksandrs Albons no "Williams". Otrs "Ferrari" pilots Šarls Leklērs sasniedza vien 13. ātrāko laiku, Norisam zaudējot gandrīz divas sekundes.

Otrajos treniņbraucienos labos laika apstākļos ātrākais bija Rasels, kurš 4,259 kilometrus garo apli veica minūtē un 10,702 sekundēs, par 0,061 sekundi pārspējot Oskaru Piastri no "McLaren" un par 0,111 sekundēm - Hamiltonu.

Noriss bija ceturtais, Verstapens - piektais un Fernando Alonso no "Aston Martin" - sestais.

Trasē tika pacelti sarkanie karogi, Niko Hikenbergam ("Haas") pirmajā līkumā iebraucot trases nožogojumos.

Sainss ar ātrumkārbas problēmām ieņēma vien priekšpēdējo vietu, bet Leklērs bija tikai devītais.

Verstapens Nīderlandes "Grand Prix' ir uzvarējis jau trīs reizes pēc kārtas. Svētdien nīderlandietis kopš debijas F-1 2015.gadā aizvadīs savas 200. "Grand Prix" sacensības.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 277 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 199 punktiem ieņem Noriss, trešais ar 177 punktiem ir Leklērs, ceturtais ar 167 punktiem - Piastri, piektais ar 162 punktiem - Sainss. Hamiltonam ir 150 punkti, Serhio Peresam ("Red Bull") - 131, bet Raselam - 116 punkti.

Gaidāms, ka nedēļas nogalē trasē atkal līs lietus.

Sestdien notiks vēl viens treniņbrauciens un kvalifikācijas sacensības, bet svētdien tiks aizvadīta Nīderlandes "Lielās balvas" izcīņa.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu