Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Aicina ziedot centram, kas nodrošina ukraiņu kara bēgļu izmitināšanu Latvijā

Bēgļi no Ukrainas.
Bēgļi no Ukrainas. Foto: Reuters/ScanPix

Aicina ziedot līdzekļus kopienu centram "Ukrainas māja", kas nodrošina ukraiņu kara bēgļu izmitināšanu Latvijā, aģentūru LETA informēja projekta pārstāvji.

Lai māju labiekārtotu un nodrošinātu kopienas centra aktivitātes, Ukrainas mājasdarbību var atbalstīt ar savu ziedojumu.

Līdz šim Ukrainas mājas Latvijā atbalstam platformā "Ziedot.lv" ir saziedoti 4889 eiro. Atbalsts var ietvert arī mēbeļu ziedošanu vai labiekārtošanas un renovācijas darbus.

Viena klase Ukrainas mājā Latvijā ir labiekārtota pateicoties privātam ieguldījumam no uzņēmuma "Accenture" un tajā jau notiek skolotāju un ukraiņu bērnu apmācības.

Renovētā telpa kļūs par ieguldījumu Ukrainas bērniem, nodrošinot viņiem iespēju saņemt izglītību, mācīties un aktīvi piedalīties ārpus skolas aktivitātēs, skaidro Ukrainas mājas Latvijā pārstāve Oksana Hončarenko.

Atjaunotajā klasē notiks gan skolotāju, gan ukraiņu bērnu un pieaugušo mācības.

Bērniem tiks mācīta ukraiņu valoda un literatūra, lai nepasliktinātos viņu ukraiņu valodas zināšanu līmenis.

Plānots, ka apmācībās piedalīsies dažāda vecuma bērni. Izglītības jomā lielu atbalstu sniedz Ukrainas vēstniecība Latvijā.

Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols uzsver, ka Ukraiņu māja Latvijā sniedz gan emocionālu, gan materiālu atbalstu ukraiņu sabiedrībai, kā arī palīdz saglabāt ukraiņu nacionālo garu, kultūru un tradīcijas.

"Accenture" kopumā Ukrainas mājai Latvijā ir ziedojis vairāk nekā 300 mēbeļu vienību, kā arī palīdzējis renovēt vienas klases telpu, kurā atjaunošanas darbos piedalījās uzņēmuma darbinieki, kā arī uzņēmuma sadarbības partneri.

"Accenture" pārstāve Inga Zvaigzne aicina arī citus uzņēmumus un organizācijas iesaistīties Ukrainas mājas Latvijā labiekārtošanā un atjaunošanā, apsverot iespējas, kā varam palīdzēt ukraiņu bērniem saņemt kvalitatīvu izglītību.

Ukrainas māja Latvijā tiek veidota ar Ukrainas vēstniecības Latvijā atbalstu, lai ukraiņu diasporai būtu savas kopienas centrs.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu