Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

"airBaltic" paziņo 16 Latvijas pilsētas, kuru vārdos tiks nosauktas lidmašīnas (5)

Foto: "airBaltic" publicitātes foto.

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" paziņojusi, ka ir noslēdzies balsošanas konkurss, kurā dalībnieki tika aicināti "Airbus A220-300" lidmašīnām piešķirt iemīļotākos Latvijas, Igaunijas un Lietuvas pilsētu vārdus.

Konkurss, kas tika rīkots, atzīmējot Baltijas ceļa 35. gadadienu, piesaistīja ievērojamu interesi un dalību gan Baltijas valstīs, gan ārpus tām. Balsošana norisinājās no 5. augusta līdz 22. augustam, un kopumā tika saņemts vairāk nekā miljons balsu.

Kā ziņots iepriekš, konkursa noslēgumā izraudzītas 48 pilsētas – 16 no katras Baltijas valsts – , kurām būs tas gods rotāt "airBaltic" "Airbus A220-300" lidmašīnas.

Latviju uz "airBaltic" lidmašīnām pārstāvēs šīs 16 pilsētas:

Aizpute, Alūksne, Daugavpils, Kuldīga, Liepāja, Limbaži, Lubāna, Ogre, Olaine, Rēzekne, Rīga, Saldus, Sigulda, Skrunda, Ventspils, Viļaka.

Visi rezultāti ir pieejami šeit: https://vote.airbaltic.com/lv/.

Konkursā varēja piedalīties ikviens, un balsošanu varēja veikt reizi dienā. Dalībnieki varēja balsot par jebkuru pilsētu, kas atrodas Latvijas, Igaunijas vai Lietuvas teritorijā un kurai ir oficiālas pilsētas statuss, neatkarīgi no savas tautības, pilsonības vai dzīvesvietas.

Baltijas ceļš bija miermīlīga politiska demonstrācija, kas norisinājās 1989. gada 23. augustā, kad aptuveni divi miljoni cilvēku sadevās rokās, veidojot 600 kilometru garu cilvēku ķēdi caur Baltijas valstīm. Šī rīcība apliecināja viņu vienotību centienos atgūt neatkarību no Padomju Savienības.

Jau ziņots, ka "airBaltic" pagājušajā gadā pārvadāja kopumā 4,536 miljonus pasažieru, kas ir par 35,7% vairāk nekā 2022.gadā, un veica 44 100 lidojumu, kas ir par 18,3% vairāk nekā gadu iepriekš.

Tāpat ziņots, ka "airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 664,289 miljonu eiro apmērā, kas ir par 33,2% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 33,852 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu