Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Pēdējo 20 gadu laikā neredzēts gadījums. Plakanciemā nošauj govi

Foto: aBSicht/Shutterstock

17. augustā Ķekavas novadā, Plakanciemā, lauksaimniekam Ivaram bija jāpieredz nepatīkams skats – nostāk no ganāmpulka gulēja viena no viņa govīm bez dzīvības pazīmēm. Lops bijis sašauts, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Saimnieks Ivars uzsver, ka mirusī govs bija lielisks papildinājums ganāmpulkam, tāpēc par zaudējumu žēl.

Ivars pirms govs nāves dzirdējis šāvienu. Tāpat par šaujamieroča lietošanu liecina brūce govs skaustā un tas, ka metāla detektors pīkstēja brīdī, kad tika novietots virs dzīvnieka.

Latvijas Mednieku savienības vadītājs Jānis Baumanis norāda: lai šādi gadījumi nerastos, medniekiem jāievēro vairāki noteikumi. Viņš uzsver, ka šādu gadījumu nav redzējis jau 20 gadus, taču mednieki var sajaukt briežu govi ar teļu, kam ragi vēl nav pietiekami paaugušies. 

Mednieka redzamību var apgrūtināt arī laikapstākļi, kas šajā gadījumā varēja būt iemesls kļūdai.

"Par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 112. panta 2. daļas un ir nozīmēta ekspertīze. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu," saka Valsts policijas pārstāve Līga Dziļuma.

Video: "Degpunktā" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu