Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Trampa ekspadomnieks: Putins izmantojis Trampa "ego un nedrošību"

Krievijas diktators Vladimirs Putins.
Krievijas diktators Vladimirs Putins. Foto: Artyom Geodakyan/AP

Krievijas diktators Vladimirs Putins izmantojis ASV bijušā prezidenta Donalda Trampa "ego un nedrošību", lai teju hipnotizējoši ietekmētu Trampu, kas atteicies pieņemt jebkādu negatīvu vērtējumu par Krievijas autokrātu, jaunajos memuāros atceras Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Herberts Makmāsters, vēsta laikraksts "The Guardian".

Memuāri klajā nāks 27.augustā, bet grāmatas kopija jau nonākusi laikraksta rīcībā.

"Pēc vairāk nekā gada šajā amatā es nespēju saprast Putina ietekmi uz Trampu," Makmāsters atceras paša teikto memuāros, kuros aprakstītas vētrainās 457 dienas, ko viņš nostrādāja nacionālās drošības padomnieka amatā no 2017.gada februāra līdz brīdim, kad 2018.gada aprīlī viņš faktiski tika atlaists ar tvītu.

Šie vārdi izskanējuši pēc tam, kad 2018.gada martā Putina aģenti Lielbritānijā bija saindējuši bijušo Krievijas izlūkdienesta virsnieku Sergeju Skripaļu un viņa meitu.

Kamēr citi Rietumu līderi sāka formulēt stingru atbildi uz slepkavības mēģinājumu, Tramps sēdēja Baltajā namā un lasīja "New York Post" publikāciju "Putins slavē Trampu, kritizē ASV politiku".

Tramps uz raksta ar melnu flomāsteru uzrakstījis atzinīgu piezīmi un lūdzis padomnieku "nogādāt izgriezumu Putinam".

"Es biju pārliecināts, ka Putins izmantos Trampa komentēto izgriezumu, lai viņu apkaunotu un nodrošinātu aizsegu uzbrukumam," raksta Makmāsters.

Viņš nodevis piezīmi Baltā nama personāla sekretāra birojam, kas nodarbojas ar Ovalā kabineta komunikāciju.

"Vēlāk, kad parādījās arvien vairāk pierādījumu, ka Kremlis un, ļoti iespējams, pats Putins bija devis rīkojumu veikt uzbrukumu Skripaļam ar nervus paralizējošu vielu, es teicu to nesūtīt," atceras bijušais nacionālās drošības padomnieks.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu